Andrei Caramitru: „Belgia e campionul mondial la cât de prost a gestionat pandemia”. Claudia Gutulescu: Spitalele suprasolicitate din Marea Britanie se confrunta cu posibilitatea de a rămâne curând fără stoc de oxigen și ca prima măsură limitează saturatia la care sunt ținuți pacienții”

În timp ce România o arde pe pârtii la schi și se pregătește de redeschiderea școlilor, Vestul Europei este în stare de catastrofă din cauza coronavirusului.

Claudia Gutulescu: „Ultimele vesti venite din spitalele suprasolicitate din UK nu sunt deloc grozave.
Acestea se confrunta cu posibilitatea de a rămâne curând fără stoc de oxigen și ca prima măsură limitează saturatia la care sunt ținuți pacienții pe secțiile de terapie intensiva.

Andrei Caramitru: „Belgia e campionul mondial la cât de prost a gestionat pandemia”. Claudia Gutulescu: Spitalele suprasolicitate din Marea Britanie se confrunta cu posibilitatea de a rămâne curând fără stoc de oxigen și ca prima măsură limitează saturatia la care sunt ținuți pacienții” 1

Am văzut două circulare interne, un spital limitând saturatia de la 94-98% la maxim 88-92%, iar un altul la maxim 92-96%.
Personalul medical susține ca noul nivel este totuși unul sigur și nu afectează negativ starea pacienților”.

Andrei Caramitru: „Belgia e campionul mondial la cât de prost a gestionat pandemia. Numero uno la prostie. Cifrele sunt clare:
– no1 din lume la decese covid. 1 belgian din 500 a murit de covid. Nici o alta țara nu e nici măcar aproape de scorul lor

– au avut cel mai brutal val 1 din lume dar si cel mai brutal val 2. Deși au băgat restricții si carantine – nu ca Suedia. Degeaba.
– acum sunt pe ultimul loc la vaccinare din țările din UE. Sub jumătate din performanța României.

De ce? Guvern si sistem total disfuncțional acolo (federatie, nu se înțeleg între ei, au nu știu câte guverne si miniștri sănătății regionali si federali intr-o țara minusculă). Populație care se pare ca nu înțelege sa respecte nimic. Grozăvenie acolo. Bezna minții”.