Adrian: „Aceasta este o roșie românească. Conviețuiesc cu ea de peste PATRU săptămâni, de când se află în bucătăria mea și e foarte, foarte puțin schimbată față de prima zi. În aceeași zi, am cumpărat și niște roșii spaniole. Vax! S-au scofâlcit după vreo 6-7 zile”

Pesticidele se pare că sunt folosite la greu în agricultura românească. Multe legume nu mai putrezesc, sunt „împăiate” bine.

Adrian Halpert: „Aceasta este o roșie. Mai precis o roșie românească. Conviețuiesc cu ea de peste PATRU săptămâni, de când se află în bucătăria mea și e foarte, foarte puțin schimbată față de prima zi… Cine știe cât o mai fi stat și prin rafturile supermarketului înainte?!

Adrian: „Aceasta este o roșie românească. Conviețuiesc cu ea de peste PATRU săptămâni, de când se află în bucătăria mea și e foarte, foarte puțin schimbată față de prima zi. În aceeași zi, am cumpărat și niște roșii spaniole. Vax! S-au scofâlcit după vreo 6-7 zile” 1

În aceeași zi, am cumpărat și niște roșii spaniole. Vax! S-au scofâlcit după vreo 6-7 zile. A noastră parcă-i mumificată, e la fel de fermă la atingere, cred c-o putem încapsula mesaj pentru generațiile viitoare. La ce substanțe o avea în ea, o să fie la fel când or găsi-o.

Așadar, ia roșia românească, vorba reclamei unui lanț de supermarketuri auzită des pe radio în aceste zile. Și ai încredere în producătorul român. Ăla care lua 3000 de euro la hectar „ajutorul lui Dragnea” până anul ăsta, când s-a tăiat. Să ne fie de bine!

Miki G.: Da” recordul roșiilor olandeze primite de mine care au rezistat de la Crăciun și până la ziua femeii nu l-au bătut. Erau fascinante până le-am trimis la coșul de gunoi unde le era de fapt locul !

Adrian C.: Eu am dinainte de Crăciun cumpărate aproximativ un kilogram de la Kaufland Germania.Sunt ca niste bibelouri după ce au hibernat 5 săptămâni în bucătărie. Calitate nemțească

Valentin Z.: Cum am fost nevoit să mă pitesc anul ăsta în provincie, într-o zonă legumicolă, pot confirma că roșiile românești (mai puțin cele crescute de producători cunoscuți, prieteni de familie, vecini – al căror proces tehnologic îl poți controla) sunt hiper-tratate. Au mai mulți steroizi ca Arnold în vremea de glorie. Și pepenii, și castraveții.

Pentru că țăranul român aplică o rețetă tradițională: ”mai bine să întreacă, decât să n-ajungă”. Și toatnă la rădăcină cu găleata, nu se încurcă ei cu analize de sol și cu indicațiile prospectului, că sunt scrise cu litere prea mici.