Schimbare. Perioada de autoizolare pentru persoanele expuse la noul coronavirus ar putea fi redusă, în Statele Unite ale Americii

Americanii vor să reducă perioada de autoizolare pentru persoanele expuse la noul coronavirus, de la 14 la 10 sau chiar şapte zile.

Centrul de Control şi Prevenire a Bolilor din Statele Unite arată că, deşi perioada de două săptămâni de izolare rămâne una ideală, cei care au un test negativ se pot izola doar şapte zile. Cei care nu şi-au făcut test, dar nu au simptome, pot ieşi din izolare după 10 zile, informează observatornews.ro.

Schimbare. Perioada de autoizolare pentru persoanele expuse la noul coronavirus ar putea fi redusă, în Statele Unite ale Americii 1

Propunerea a ajuns la Comisia de monitorizare a pandemiei de la Casa Albă şi este analizată. Perioada de două săptămâni a fost decisă la începutul crizei sanitare, când experţii nu aveau încă suficiente date despre perioada în care riscul de infectare este maxim.

La noi perioada de 14 zile rămâne neschimbată.

Ludovic Orban, premierul României: Paza bună trece primejdia rea. Deocamdată menţinem perioada de carantinare la 14 zile.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Recomandarile OMS, cât şi ale Comisiei Europene sunt să rămânem la 14 zile ca fiind o perioadă medie de incubaţie în evoluţia bolii.

Reducerea perioadei de autoizolare la şapte sau 10 zile a fost o măsură luată şi în Belgia şi în Spania, iar Germania ia în calcul o izolare de numai cinci zile.