Oameni și oameni. Marian Rădună: „Am plecat de la Call Center și m-am oprit la Piața la Grigorescu să merg până la farmacie … aud o voce care cerea ajutorul. Am întors capul și era o doamnă cu o fetiță de mână…”

România săracă și amărâtă luptă să supraviețuiască zi de zi, chiar și de Ziua Națională. Politicienii sunt prea domni ca să-i ajute, vorbesc de miliarde și miliarde de euro, dar nimic concret.

Marian Rădună: „Am plecat de la Call Center și m-am oprit la Piața la Grigorescu să merg până la farmacie și la un magazin alimentar.
Mergând spre farmacie, aud o voce care cerea ajutorul.
Am întors capul și era o doamnă cu o fetiță de mână.
M-am întors și am întrebat-o dacă a spus ceva și mi-a cerut ceva de mâncare, pentru cea mică, nu bani.

Oameni și oameni. Marian Rădună: „Am plecat de la Call Center și m-am oprit la Piața la Grigorescu să merg până la farmacie ... aud o voce care cerea ajutorul. Am întors capul și era o doamnă cu o fetiță de mână...” 1

Am întrebat-o dacă lucrează și mi-a spus că a fost la “paza” și ca nu mai are loc de muncă.
I-am lăsat numărul de telefon și am rugat-o să mă sune mâine pentru job și să mă astepte putin.

Am luat de la farmacie ce aveam nevoie și m-am întors, am rugat-o să mă însoțească la un magazin alimentar.
Mi-a spus că cea mică are șase ani și că nu mai este la școală pentru că învățătoarea i-a spus să o retragă pentru că “nu vorbește”.
Am întrebat-o dacă a vorbit și cu psihologul școlii și mi-a spus că nu i-au dat datele psihologului.

Splendoarea de fetiță, are o intarziere de vorbire, dar cu puțin ajutor se rezolvă, dar să fie acceptată și părinții ghidați și susținuți.
Am mers la magazin și am luat cumpărături așa cum aveam kiturile la Cumpărături la ușa ta, plus câteva dulciuri pentru domnișoară, domnișoară care mă întreba dacă cumpărăturile sunt pentru ea..

Sunt revoltat pentru că la ceas de seară, în frig, o mamă cu un copil de mână cerea ajutor.

Am aflat cum o învățătoare s-a “spalat” pe mâini și a “rezolvat problema”…
Regret că nu i-am cerut numărul de telefon și sper să mă sune mâine să îi găsim ceva de muncă și suport pentru cea mică!
România
1 Decembrie 2020
Doar o poveste din cele multe…”