Medicul Alexandru Rafila, anunț îngrijorător pentru decembrie: “Să dea Dumnezeu să greșesc eu. Numărul de teste efectuate s-a redus cu 60%…Ori lucrurile acestea se vor răzbuna”

Alexandru Rafila a declarat că în ultima săptămână numărul de teste pentru diagnosticarea COVID-19 s-a redus cu 60 la sută și avertizează că în a doua jumătate a lunii decembrie vor fi mai multe decese și cazuri de infectări.

“Observ că de o săptămână numărul de teste efectuate s-a redus cu 60%. Am avut 4 zile cu reducere de 60% a numărului de teste. Implicit s-a redus și numărul de cazuri, că și normal dacă testezi mai puțin ai și mai puține cazuri.

Medicul Alexandru Rafila, anunț îngrijorător pentru decembrie: "Să dea Dumnezeu să greșesc eu. Numărul de teste efectuate s-a redus cu 60%...Ori lucrurile acestea se vor răzbuna" 1

Asistăm, pe de altă parte, la o blocare a activității în secțiile de Terapie Intensivă și la un număr foarte mare de decese.

Ori lucrurile acestea se vor răzbuna. (…) Am număr mic de cazuri, spitale blocate, secții de terapie intensivă blocate și număr mare de decese. Adică este undeva o chestiune ireală. (…) Nu așa se rezolvă problema. Chiar și declarațiile acestea că 100% nu introducem lockdown.

Un răspuns echilibrat, potrivit pentru astfel de situație este următorul: <în funcție de evoluția epidemiologică luăm măsuri nemedicale mai stringente sau mai puțin stringente ca să ținem lucrurile sub control>”, a spus Rafila, citat de observatornews.ro.

“Având în vedere ce s-a întâmplat în ultima perioadă, eu mă aștept – și să dea Dumnezeu să greșesc eu – ca la jumătatea lunii decembrie să avem foarte multe cazuri în spitale și foarte multe decese. (…)

O să fie nevoie de anumite măsuri care să fie în mod clar în responsabilitatea acelor care au decis această inacțiune, că despre asta discutăm, despre inacțiune”, a explicat profesorul Alexandru Rafila.