Ludovic Orban explică din nou de ce a scăzut numărul de teste: ‘Îi sfătuiesc pe toți cei care lansează astfel de petarde să se uite la numărul lunar’

Premierul României, Ludovic Orban, a ieșit și în această seară la explicații după numărul foarte mic de testări din ultimele zile care a dus la scăderea dramatică a ratei de infectare în unele orașe. De exemplu, la Brașov rata de infectare a scăzut de la 9 la 7.5, astfel nu se mai ia în calcul carantinarea orașului.

„Îi sfătuiesc pe toți cei care lansează astfel de petarde să se uite la numărul lunar. În iunie cam 250.000 de teste, în septembrie peste 400.000 de teste iar cel mai mare număr a fost în noiembrie. De ce au lansat un nou fake news?

Ludovic Orban explică din nou de ce a scăzut numărul de teste: 'Îi sfătuiesc pe toți cei care lansează astfel de petarde să se uite la numărul lunar' 1

Noi am avut un șir de 4 zile libere. De regulă în zilele libere se fac mai puține teste. Și personalul are nevoie de odihnă. Numărul lor este limitat, deși am crescut numărul de centre.

Ieri de la 10 pana azi la 10 au fost făcute aproximativ 32.000 de teste. Numărul a fost de aproximativ 7000 și ceva de noi cazuri”, a spus Ludovic Orban la Digi24, preluat de stiripesurse.ro.