Eșecul Suediei. Închide liceele timp de o lună. Valul doi al pandemiei de COVID-19, mai puternic decât se aşteptau autorităţile. Testarea în masă din Slovacia a dus la scăderea cu peste 80% a prevalenței infecției

Al doilea val al pandemiei COVID-19 este mai puternic în Suedia decât se așteptau autoritățile. În acest context, premierul Stefan Löfven a anunțat că liceele urmează să fie închise timp de o lună, iar orele vor avea loc online.

În primul val al epidemiei, liceele au fost închise de la jumătatea lui martie şi până la jumătatea lui iunie. Grădiniţele, şcolile şi colegiile au rămas însă deschise atunci, iar ele rămân deschise şi acum, informează adevarul.ro.

Eșecul Suediei. Închide liceele timp de o lună. Valul doi al pandemiei de COVID-19, mai puternic decât se aşteptau autorităţile. Testarea în masă din Slovacia a dus la scăderea cu peste 80% a prevalenței infecției 1

În contextul unei medii de 50-60 de morţi pe zi în ultima săptămână, Suedia se află în prezent la cel mai înalt nivel al deceselor din valul doi, însă sub ”recorduri” înregistrate la jumătatea lui aprilie – o medie de 100 de morţi pe zi, potrivit datelor oficiale, compilate de AFP.

Cu un total de 7.007 morţi şi 272.000 de infectări într-o ţară cu 10,3 milioane de locuitori, Suedia se află între ţările cu cele mai grave bilanţuri din Europa, cu mult mai mare decât ale vecinilor săi nordici.

În schimb, în Slovacia, testarea în masă a dus la scăderea cu peste 80% a prevalenței infecției

„Testarea în masă din Slovacia a dus la scăderea cu peste 80% a prevalenței infecției

Efectul a fost dat de combinația de testare + izolare a celor pozitivi + măsurile de restricție

Specificitatea testului a fost mai mare de 99%

Eșecul Suediei. Închide liceele timp de o lună. Valul doi al pandemiei de COVID-19, mai puternic decât se aşteptau autorităţile. Testarea în masă din Slovacia a dus la scăderea cu peste 80% a prevalenței infecției 2

Nu pot să găsesc niciun argument științific împotriva testării în masă cu teste rapide – singurul argument la care mă pot gândi este cel politic (dacă testăm în masă se va vedea adevărata dimensiune a pandemiei)

Poate după alegeri?”, a transmis profesorul în sănătate publică Răzvan Cherecheș.