Soția acuză: Polițist lăsat să moară în spital. ”Veniți să mă luați că ăștia mă omoară!”

Soția unui polițist ucis de coronavirus face acuzații grave la adresa medicilor care l-au îngrijit la Râmnicu-Vâlcea.

Văduva acestuia spune că ar fi implorat-o să îl ia din spital pentru că ar fi fost, pur și simplu, lăsat să moară. Mai mult decât atât, familia acuză că omului i s-ar fi confiscat telefonul mobil iar medicii cu care au vorbit le-au ascuns adevărul despre starea lui de sănătate și i-au tratat cu dispreț, anunță A3. 

Soția acuză: Polițist lăsat să moară în spital. ”Veniți să mă luați că ăștia mă omoară!” 1

Pe de altă parte, reprezentanții Spitalului Județean resping toate acuzațiile și spun că s-a făcut tot posibilul pentru salvarea vieții fostului polițist.

”Am vorbit cu el și spunea că nu se duce nimeni la el, nu se poate descurca nici să își pună o cană cu apă, s-a agitat foarte mult, a intrat în panică pentru ce a văzut acolo. Când ne-a sunat de sus de la spital, a strigat în gura mare: ”Veniți să mă luați că ăștia mă omoară” și nu am mai avut acces la telefonul lui și nici la el să vorbim”, povestește Anișoara Zăuleț, soția polițistului decedat, pentru Antena 3.

Femeia spune că bărbatului i s-ar fi luat telefonul mobil, iar personalul i-ar fi spus că acesta este în stare stabilă. Până când au fost sunați de la morgă și anunțați că acesta a decedat.

”Nu vreți să știți cum ne-au vorbit. O doamnă asistentă ne-a vorbit atât de urât și ne-a respins… Nu ne-a lăsat să vorbim cu el la telefon. Nu ni-l dădeau, spuneau că nu poate vorbi, cel puțin două cuvințele, să îi spunem că suntem alături de el și nu e singur. Nu a fost și el ultimul om… și indiferent, ultimul om din oraș să fi fost, și tot trebuia tratat omenește”, a mai spus femeia.

Medicii se apără și afirmă, potrivit presei locale, că au respectat procedurile și au făcut tot ceea ce este omenește posibil pentru a-l salva. Ei au spus că uneori, lupta cu boala se sfâșește tragic.