Sebastian Lazaroiu: „Spectaculos gestul parlamentarilor USR de a pleca prin demisie pentru a nu beneficia de pensie specială…PSD a încercat să fure startul…Liberalii se agită cel mai tare. Zici că useriștii au dat în cap cuiva”

PSD și PNL sunt șocate de gestul celor de la USR de a demisiona pentru a nu primi pensii speciale. Nu-i credeau în stare de așa ceva, credeau că fac ca ei, glume de campanie.

Parlamentarii USR au decis, marți, în unanimitate să-și depună demisiile pentru a nu beneficia de pensii speciale. Dan Barna a declarat că acestea vor intra în vigoare în ultima zi de mandat a actualei legislaturi, anunță Hotnews.

Sebastian Lazaroiu: „Spectaculos gestul parlamentarilor USR de a pleca prin demisie pentru a nu beneficia de pensie specială...PSD a încercat să fure startul...Liberalii se agită cel mai tare. Zici că useriștii au dat în cap cuiva” 1

Sebastian Lazaroiu:Spectaculos gestul parlamentarilor USR de a pleca prin demisie, cu puțin înainte de terminarea mandatului, pentru a nu beneficia de pensie specială.

Spectaculos, zic, doar dacă mă uit la reacția celorlalte partide.

PSD a încercat să fure startul, prin Ciolacu și Simonis, care, aflând înaintea anunțului public al useriștilor, au încercat să îi imite pe oamenii lui Barna. Caraghioslâcul se va vedea în zilele următoare.

Si asta pentru că mai bine de jumătate din parlamentarii PSD nu mai prind alt mandat, deci e foarte probabil că nu-și vor urma liderii. Cei care sunt pe liste pentru alegerile din 6 decembrie probabil vor refuza și ei să demisioneze, de vreme ce s-au văzut cu sacii în căruță. Așa că vor rămâne cu Ciolacu și Simonis.

Ce-i drept, din ce înțeleg din lege, cumva doar parlamentarii USR pot face gestul efectiv, având in vedere că sunt toți la primul mandat parlamentar și deci nu vor primi nici măcar o fracție de pensie specială. Pesediștii și liberalii sunt (cei mai mulți) la al doilea sau al treilea mandat, așa că, și dacă ar vrea să demisioneze, tot ar primi pensie specială pentru mandatul anterior. E un avantaj tehnic al useriștilor, ca să zic așa.

Liberalii se agită cel mai tare. Zici că useriștii au dat în cap cuiva. Îi acuză de populism și manevre de imagine, de parcă să tai panglici sau să îl plimbi pe Nicușor Dan ca pe urs pe la conferințele de presă sunt acțiuni de caritate”.

Dan Barna:
„Am decis să ne asumăm că nu vom beneficia de pensii speciale, dar e o condiție pentru participarea la noua guvernare. Este un mesaj foarte clar. (…) E o decizie luată în unanimitate”