SARS-CoV-2, un coronavirus schimbător. Simptomele s-au modificat de la începutul pandemiei

Febră, tuse uscată şi seacă, dureri musculare. Acestea erau simptomele care ridicau suspiciunea de Covid-19 la începutul pandemiei.

Virusul a evoluat, s-a răspândit rapid, a suferit modificări şi specialiştii au făcut noi descoperiri. Următoarele simptome care au atras atenţia au fost lipsa gustului şi cea a mirosului.

SARS-CoV-2, un coronavirus schimbător. Simptomele s-au modificat de la începutul pandemiei 1

În toamnă, însă, simptomatologia a devenit atât de vastă încât este tot mai greu să facem diferenţa dintre gripă şi noul coronavirus. Pentru că principalele simptome sunt identice, scrie observatornews.ro.

O a doua categorie de simptome este cea de guturai – vedem strănutul sau nasul înfudat, care până recent fuseseră incluse la categoria “alte simptome”.

Inclusiv durerile musculare sau de articulaţii mai acute decât în mod normal, inflamaţiile de la nivelul ochilor şi mucoasei trebuie să ne dea de gândit.

Afecţiunile pulmonare sau cele gastro-intestinale sunt la fel de comune printre pacienţii pozitivi Covid-19. Ultima categorie este un fel de cocktail între toate aceste simptome, împreună cu pierderea gustului şi mirosului.