Declarații. Raed Arafat, în ziua în care România a depășit 10.000 de morți infectați cu coronavirus

România a depășit astăzi cifra de 10.000 de morți, oameni care mai trăiau dacă nu se infectau cu coronavirus.

Întrebat duminică seara la Digi24 cum evaluează rezultatele măsurilor impuse în urmă cu două trei săptămâni, Raed Arafat a răspuns: „În acest moment putem să spunem că nu mai avem această creștere exponențială care a fost, suntem undeva la un platou, cu unele creșteri și scăderi. Deci nu putem să spunem că situația este spre bine în acest moment, nici nu putem să spunem că există creșterea care a existat acum două trei săptămâni”.

Declarații. Raed Arafat, în ziua în care România a depășit 10.000 de morți infectați cu coronavirus 1

Măsurile au început să aibă un efect, dar durează 30 de zile ca autoritățile să vadă dacă au avut efectul scontat: „Dacă nu, atunci trebuie prelungite sau luate măsuri suplimentare”.

Întrebat, de asemenea, despre veștile bune în ce privește vaccinul și avertismentul OMS despre un posibil val trei al pandemiei, șeful DSU a spus, potrivit stiripesurse.ro.: „Trebuie să ne pregătim mai departe și să lucrăm pe combaterea impactului virusului și în același timp să ne pregătim pentru administrarea vaccinului și pentru vaccinarea populației într-un număr cât mai mare posibil”.

Despre campania de vaccinare Arafat a spus doar că „se lucrează foarte serios” în așa fel încât să nu existe nicio întârziere în momentul în care vaccinul va deveni disponibil.