Profesorul Razvan Chereches: „În România, Crăciunul și Revelionul vor fi acasă sau cu amendă și dosar penal. Efectul lockdown-ului în Irlanda și Cehia”

Tările care au introdus carantina încep să vadă efectele acestei măsuri. În Cehia și Irlanda numărul cazurilor COVID-19 au scăzut masiv după introducerea carantinei.

Răzvan Cherecheș, profesorul de sănătate publică de la UBB, este de părere că și România va intra în carantină după alegeri, o măsură care va cuprinde și sărbătorile de Crăciun și Revelion.

„Efectul lockdown-ului în Irlanda și Cehia.

Profesorul Razvan Chereches: „În România, Crăciunul și Revelionul vor fi acasă sau cu amendă și dosar penal. Efectul lockdown-ului în Irlanda și Cehia” 1

Așa se scade presiunea pe secțiile de terapie intensivă!

Cel mai probabil că și noi vom intra în lockdown după alegeri – până pe la sfârsit de ianuarie (Crăciunul și Revelionul vor fi acasă sau cu amendă și dosar penal).

Unde s-a reușit scăderea curbei, s-a făcut prin lockdown.

Poate am fi reușit să evităm lockdown-ul dacă luam măsurile din timp (doar poate) – mască, distanțare, închiderea școlilor (de la clasa a V-a în sus), închiderea restaurantelor (ar fi trebuit închise și terasele ilegale închise cu plastic)”, a scris Răzvan Cherecheș.