Primul aeroport din Europa in care oamenii se vor putea testa inainte de zbor pentru a evita carantina. Testati pentru coronavirus cu 48 de ore inainte de plecare si la sosirea pe aeroport

Aeroportul Fiumicino din Roma va fi primul aeroport din Europa în care oamenii se vor putea testa înainte de zbor pentru a evita carantina.

Incepand din luna decembrie, pasagerii care calatoresc intre Roma si unele destinatii din Statele Unite vor putea fi testati pentru coronavirus cu 48 de ore inainte de plecare si la sosirea pe aeroport, pentru a evita carantina obligatorie de 14 impusa de Italia calatorilor care sosesc in tara, scrie ziare.com.

Primul aeroport din Europa in care oamenii se vor putea testa inainte de zbor pentru a evita carantina. Testati pentru coronavirus cu 48 de ore inainte de plecare si la sosirea pe aeroport 1

Noul protocol va fi valid pentru persoanele care calatoresc de pe aeroporturile New York JFK, Newark si Atlanta.

Intr-un comunicat separat, Delta Air Lines a anuntat ca pe 19 decembrie va redeschide rutele intre aeroportul Hartsfield-Jackson Atlanta, din Georgia, si Roma, pentru persoanele care calatoresc pentru munca, sanatate sau studii.

Guvernul italian este asteptat sa isi dea acordul in urmatoarele zile pentru zborurile pe ruta SUA cu pasageri testati pentru noul coronavirus. Potrivit ADR, aprobarea oficiala de catre guvern le va permite sa ofere astfel de zboruri si intre Roma si Munchen si Roma si Frankfurt.