Nicolae Botgros, dependent de masca de oxigen, după infecția cu coronavirus: „Plămânii mei au fost afectaţi aproape 80%…”Mi s-a propus intubarea, dar nicidecum nu am dorit. Am spus că mai bine mor pe masă aici sau mă duceţi acasă să mor lângă familie, dar nu accept să fiu intubat”

Nicolae Botgros a fost externat după o lună de internare, din care mare parte la Terapie Intensivă. El a fost infectat cu coronavirus și a avut 80% din plămâni afectați.

Nicolae Botgros spune că nu ştie cum s-a infectat cu noul coronavirus, dar după experienţa internării, din care trei săptămăni a fost doar pe terapie intensivă, ştie un lucru: boala declanşată de coronavirus este foarte agresivă.

Nicolae Botgros, dependent de masca de oxigen, după infecția cu coronavirus: „Plămânii mei au fost afectaţi aproape 80%..."Mi s-a propus intubarea, dar nicidecum nu am dorit. Am spus că mai bine mor pe masă aici sau mă duceţi acasă să mor lângă familie, dar nu accept să fiu intubat” 1

“E o boală necruţătoare, nu se uită cum te cheamă, ştie un singur lucru: agresivitatea. La terapie intensivă am sesizat nişte lucruri foarte grele, grele pentru sănătate, grele pentru psihologia omului, grele pentru sufletului omului”, a povestit maestrul Botgros pentru A3, care a fost internat la ATI alături de alte 20 de persoane.

Nicolae Botgros a povestit că unul dintre cele mai dificile momente în lupta cu noul coronavirus, a fost atunci când i s-a propus intubarea.

“Mi s-a propus intubarea, dar nicidecum nu am dorit. Am spus că mai bine mor pe masă aici sau mă duceţi acasă să mor lângă familie, dar nu accept să fiu intubat. Şi la mine erau nişte dubii în prima fază, să spun aşa, cu privire la coronavirus. Dar ce am văzut şi mai ales simţit acuma… vreau să spun toată durerea sufletului meu, ca să înţeleagă toată lumea că această boală e foarte necruţătoare.

Plămânii mei au fost afectaţi aproape 80%, nu ştiu dacă cineva mai are scăpare de la aşa ceva. Eu m-am născut în sânul lui Dumnezeu şi îi mulţumesc încă o dată că prin puterea oamenilor care s-au rugat am ajuns astăzi acasă”, a declarat Nicolae Botgros, deosebit de emoţionat, la Antena 3.