Medicul Emilian Imbri: “ATI-ul nu te poate salva. Este bine sa nu ajungi acolo. Ai nevoie de noroc sa beneficiezi de oxigen”

Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babes, din Bucuresti, sustine ca sectiile de Terapie Intensiva nu sunt o solutie salvatoare.

„Atentie, ATI-ul nu te poate salva! In ATI ti se sustin functiile vitale pana cand primesti medicatia care iti ajuta organismul sa se apere, sau organismul se echilibreaza si reuseste sa treaca de momentul crucial.

Medicul Emilian Imbri: "ATI-ul nu te poate salva. Este bine sa nu ajungi acolo. Ai nevoie de noroc sa beneficiezi de oxigen" 1

Deci, sa nu se creeze impresia falsa, ca in ATI pot sa fie salvati doar stand acolo, pe paturile de ATI”, a declarat medicul, citat de ziare.com.

Doctorul Emilian Imbri spune că nu exista o medicatie specifica pentru COVID-19, drept urmare atrage atentia asupra importantei preventiei.

„In COVID nu exista medicatie specifica. Este bine sa nu ajungi, in primul rand sa nu te imbolnavesti, sa nu ajungi sa te internezi, si daca ai ajuns sa te internezi, sa ai norocul sa beneficiezi de oxigenul si de medicatia simptomatica in asa fel incat sa nu se deterioreze functiile vitale”: