Medicul care a filmat imaginile șocante la „Matei Balș”: „Am trăit emoțiile cu acei oameni acolo”

Medicul veterinar din Capitală care a surprins imaginile cu oamenii tratați pe holuri la „Matei Balș” a făcut noi declarații.

„Faptul că numărul de cazuri a crescut în ultima perioadă și sălile de așteptare ale spitalului Matei Balș s-au transformat într-o adevărată sală de terapie intensivă cred că spune foarte multe”, a declarat Constantin Vasile Ifteme, citat de gandul.ro.

Medicul care a filmat imaginile șocante la „Matei Balș”: „Am trăit emoțiile cu acei oameni acolo” 1

„La momentul de față nu mai există locuri în spital. Acesta este semnalul de alarmă care trebuie tras – faptul că nu mai există locuri la terapie intensivă.Terapia intensivă s-a mutat pe holurile spitalelor”, a spus medicul veterinar.

Salvările roiau non stop la spital, iar multe erau trimise spre alte spitale. Supraaglomerarea își spune cuvântul, povestește Ifteme.

La Spitalul „Matei Balș”, holurile au devenit un adevărat „spital funcțional”, unde pacienții sunt tratați cu oxigen direct pe scaune.

„Cam asa arata holurile spitalului Matei Bals cu bolnavi de Covid , este inspaimantator , nu mai au pe unde sa ii aseze , pacientii stau pe scaune la oxigen , sunt internati pe paturi de campanie . Terapia intensiva s-a mutat pe holuri .

Medicul care a filmat imaginile șocante la „Matei Balș”: „Am trăit emoțiile cu acei oameni acolo” 2

Nici nu vreau sa va spun ce munca duc medicii ,de dimineata nu i-am vazut sa bea un pahar de apa. Oameni buni trebuie sa intelegem ca sistemul sanitar nu mai are cum sa faca fata , cat de curand intra in colaps , daca nu e deja”, a scris medicul pe Facebook.