Magazin TESCO, afiş în limba română. „Trebuie să credem că toți românii sunt hoți?”

Un magazin Tesco din Marea Britanie a afișat un avertisment în limba română pentru hoții din magazine. Mesajul de avertizare în limba română se găseşte la raionul de băuturi alcoolice.

“Avertisment pentru hoţii din magazine. Hoţii din magazine prinşi vor fi urmăriţi penali. Ofiţeri de poliţie îmbrăcaţi în civil acţionează în această zonă”, stă scris pe afişul dintr-unul din magazinele Tesco, potrivit ziarulromanesc.net.

Magazin TESCO, afiş în limba română. „Trebuie să credem că toți românii sunt hoți?” 1

Iolanda M. B. Costide (PNL Marea Britanie) atrage atenţia că Tesco practică discriminarea pe motive etnice prin aceste afişe şi transmite directorului executiv al lanţului de magazine un mesaj prin care cere îndepărtarea lor.

“Nu este demn ca un lanț care se prezintă ca progresist, în serviciul oamenilor, cum ar fi Tesco, să permită profilarea etnică în magazinele sale. Imaginea prezintă un avertisment, în limba română, împotriva hoțului.

Trebuie să credem că toți românii sunt hoți, sau poate doar aceia care nu stăpânesc limba bardului și au nevoie ca acest mesaj scandalos să fie explicat în limba română?

Vă rog cu amabilitate să îndepărtați astfel de afișe din magazinele dvs., în caz contrar, vom atrage atenția Comisiei pentru egalitate și drepturile omului asupra practicilor dvs”, este mesajul postat de Iolanda M. B. Costide.