Lufthansa testează un nou concept de aşezare a pasagerilor în avion. Sleeper’s Row

Lufthansa testează un nou concept de aşezare în avion la clasa economică, numit Sleeper’s Row. Acesta constă în rezervarea unui întreg rând de scaune de către un pasager, pe care poate să doarmă, în schimbul unei sume suplimentare.

Operatorul aerian german testează acest concept pe ruta dintre Frankfurt, Germania şi Sao Paulo, Brazilia, între 18 noiembrie şi jumătatea lunii decembrie, informează stiripesurse.ro.

Lufthansa testează un nou concept de aşezare a pasagerilor în avion. Sleeper’s Row 1

Ideea este ca pasagerii care călătoresc la clasa economică să aibă posibilitatea să rezerve un rînd de trei-patru scaune, iar apoi să se întindă pe el, în mod similar condiţiilor de care beneficiază pasagerii la clasa business.

Călătorii primesc o pătură, o pernă şi o salteluţă, pentru a îmbunătăţi confortul. De asemenea, aceşti pasageri vor beneficia de prioritate la îmbarcare.

Persoanele interesate pot cumpăra acest serviciu suplimentar la aeroport, fie în timpul check-in fie la poartă, pentru o sumă suplimentară de 260 de euro faţă de preţul biletului.

Acest concept nu este nou. Compania Air New Zealand a oferit un astfel de serviciu, numit Economy Skycoach, din 2011. Air New Zealand promovează Skycoach ca fiind perfect pentru familii, iar preţurile variază în funcţie de zbor.

În 2019, Airbus a lansat conceptul Settee Corner, care foloseşte configuraţia de trei scaune de la clasa economică pentru un loc de lux, de timp canapea, care ocupă mai puţin loc şi cântăreşte mai puţin decât locul Business Class.