Ludovic Orban, prima reacție după atacul președintelui Klaus Iohannis la adresa Guvernului

Președintele Klaus Iohannis a avut nevoie de câteva zile pentru a vedea reportajul de pe Recorder, cu numirile politice făcute de PNL. Astăzi l-a certat pe Ludovic Orban pe Facebook.

Klaus Iohannis:„Resping categoric numirea în funcții publice a unor persoane care nu întrunesc condițiile legii și nu au experiența necesară. Considerarea recompensei politice drept unic principiu de funcționare a statului este apanajul unei mentalități învechite, un afront adus cetățenilor și o frână în dezvoltarea societății.

Ludovic Orban, prima reacție după atacul președintelui Klaus Iohannis la adresa Guvernului 1

Toate partidele trebuie să înțeleagă că statul se află în slujba cetățeanului. Aceasta este viziunea mea pentru România Normală. Funcția publică trebuie să își recapete credibilitatea, și deja în administrație sunt promovați și foarte mulți profesioniști. Încă mai există excepții, numiri controversate, dar cei care nu au competențe nu au ce să mai caute în sistemul de stat.

În urma cazului de la Mureș semnalat de către mass-media, am avut o discuție cu prim-ministrul Ludovic Orban despre necesitatea accelerării procesului de audit în sfera administrației publice. I-am cerut premierului ca măsurile care se impun în urma acestui proces de audit să fie luate exclusiv pe criterii care țin de competență și respectarea legii”.

Premierul Ludovic Orban susține că el este de acord cu Iohannis și va milita pentru o depolitizare a administrației, anunță stiripesurse.ro.

”A fost o numire nepotrivită. Poziția președintelui și poziția mea este foarte clară în privința administrației: o implicare cât mai mică a politicului. Din punctul meu de vedere, cine dorește o carieră în administrație trebuie să aibă o legătură cât mai mică cu politicul

Noi, din păcate, nu am mai putut să organizăm niciun concurs pentru că prin trecerea de la starea de urgență la starea de alertă nu s-au mai putut organiza concursuri.”, a spus Ludovic Orban.