Lucian Mindruta: „Astra-Zeneca a descoperit o eroare de concentrație la vaccinul anti-covid din teste. Aproape 3000 de voluntari au primit o doza la jumătate fata de restul. Culmea, astia cu doza la jumatate au fost 90% protejati, fata de restul doar 62%. Unii vor rade. Altii vor spune ca nu merita sa avem încredere in ei”

Din greșeală, cei de la Astra-Zeneca au descoperit că o jumătate de doză din vaccinul COVID este mai eficientă decât doza întreagă.

Lucian Mindruta: „Astra-Zeneca a descoperit o eroare de concentrație la vaccinul anti-covid din teste. Aproape 3000 de voluntari au primit o doza la jumătate fata de restul. Culmea, astia cu doza la jumatate au fost 90% protejati, fata de restul doar 62%. Unii vor rade. Altii vor spune ca nu merita sa avem încredere in ei.

Lucian Mindruta: „Astra-Zeneca a descoperit o eroare de concentrație la vaccinul anti-covid din teste. Aproape 3000 de voluntari au primit o doza la jumătate fata de restul. Culmea, astia cu doza la jumatate au fost 90% protejati, fata de restul doar 62%. Unii vor rade. Altii vor spune ca nu merita sa avem încredere in ei” 1

Doar putini vor sti ca asa functioneaza stiinta. Se intampla sa mai greseasca. Insa daca e stiinta reala si onesta – cum e in cazul asta – se opreste, vorbeste despre eroare, reface calculele si merge mai departe.

Asa a patit si Fleming, descoperitorul penicilinei: se zice c-a uitat niste farfurii cu culturi de celule pana-au prins mucegai – iar mucegaiul s-a dovedit a fi foarte bun.

Stiinta se poate insela. De fapt, asta e mecanismul ei de functionare. Incercare. Greseala. Reparare. Si mai departe.
Doar prostii si dogmaticii au mereu dreptate.

Doar adevarul lor – de obicei doar o parere – e mereu acelasi”.

Prima țară din lume în care se va aproba folosirea vaccinului anti-COVID ar putea fi Marea Britanie, anunță Stirile Pro Tv. 

Șansele ca vaccinul să fie lansat pe piață, chiar de săptămâna viitoare, ar fi de 50%, iar primul vaccin declarat viabil ar fi cel produs la Universitatea Oxford, de către Astra Zeneca, arată surse citate de publicația Metro.

O sursă guvernamentală arată că demnitarii pregătesc un spot TV pentru o campanie de vaccinare, care ar putea fi difuzat chiar de săptămâna viitoare.

Medicii și asistenții din sistemul de stat vor fi primii vaccinați, apoi cei care îngrijesc bolnavi la domiciliu și apoi persoanele vulnerabile, cu vârste de peste 80 de ani.