Klaus Iohannis: Numărul de morți de COVID este prea mare! Presiunea la ATI se menține la cote foarte înalte

Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi, la Institutul Clinic Fundeni, acolo unde a inaugurat un nou sistem modular pentru ATI, că numărul morților de COVID este prea mare în România. Pentru a reduce numărul de morți există soluția carantinei de 2 săptămâni. Dar orașele mari precum Clujul, Brașovul, Bucureștiul, Timișoara nici nu vor să audă de carantină.

”Numărul de decese provocate de acest virus necruțător este în continuare prea mare. La fel, presiunea pe secțiile ATI se menține la cote foarte înalte și de aceea am hotărât împreună cu ministrul Sănătății să intensificăm eforturile pentru a crește numărul de locuri în ATI.

Klaus Iohannis: Numărul de morți de COVID este prea mare! Presiunea la ATI se menține la cote foarte înalte 1

Am ținut să vin la Fundeni pentru a le transmite medicilor din ATI că efortul lor este foarte apreciat (…) Compartimentele modulare sunt o soluție. Containerul este dotat cu toată aparatura necesară și este foarte util.

Am vizitat și sistemul modular dedicat copiilor, care de asemenea este dotat cu aparatură de ultimă oră.”, a spus Klaus Iohannis, citat de stiripesurse.ro.