Justiția portugheză desființează testul RT-PCR: este nesigur și ilegal pentru deciziile de carantinare. Carantinarea oamenilor doar în urma testului PCR este ilegală

Diferența de mentalitate dintre Europa și Asia în a trata o pandemie se vede în numărul de bolnavi. În Asia dacă instituțiile spun că trebuie mască sau izolare, se poartă mască și se trece la izolare. În Europa persoanele supărate pe măsuri au dreptul să conteste orice decizie în instanță și să mai și câștige dacă găsește judecători binevoitori. În Europa dreptul de a îmbolnăvi pe cineva este mai puternic decât izolarea decisă de autorități.

O instanță de apel din Portugalia a decis că testele PCR nu sunt fiabile și că este ilegală punerea în carantină a persoanelor, numai pe baza unui test PCR, anunță stiripesurse.ro. Câte mii de  doctori ar trebui pentru zecile de mii de persoane trimise în carantină? Este un non sens ca într-o pandemie să chemi zeci de mii de oameni suspecți  la spitale pentru a le face un test, un consult și să le dai o decizie de carantinare.

Justiția portugheză desființează testul RT-PCR: este nesigur și ilegal pentru deciziile de carantinare. Carantinarea oamenilor doar în urma testului PCR este ilegală 1

Curții de Apel din Lisabona, din 11 noiembrie, a făcut furori. Curtea consideră că testele PCR sunt neconcludente și că este ilegală carantinarea oamenilor, doar din cauza unui astfel de test.

În Hotărârea cu nr. 1783/20.7T8PDL.L1-2, instanța a explicat că validitatea testelor depinde de numărul de cicluri utilizate și de încărcătura virală a persoanei testate. Judecătorii fac referire la un articol de specialitate, apărut la 28 septembrie 2020, în Oxford Academic, la rubrica „Clinical Infectious Diseases”, sub semnătura lui Rita Jaafar, Sarah Aherfi, Nathalie Wurtz, Clio Grimaldier, Thuan Van Hoang, Philippe Colson, Didier Raoult și Bernard La Scola.

Instanța portugheză a concluzionat că „dacă o persoană este testată pozitiv prin PCR, utilizând un prag de 35 de cicluri sau mai mare (așa cum este regula în majoritatea laboratoarelor din Europa și SUA), probabilitatea că această persoană este infectată este mai mică de trei la sută, iar probabilitatea ca rezultatul să fie fals pozitiv este de 97 la sută “.

Curtea de Apel a anulat astfel o decizie a autorității regionale de sănătate din insulele Azore, care a pus în carantină ilegal patru persoane, după ce una dintre acestea a dat rezultate pozitive pentru coronavirus, folosindu-se un test PCR. Ca urmare, s-a presupus că celelalte trei persoane au avut un risc ridicat de expunere. Autoritatea regională de sănătate a decis că toate cele patru sunt infecțioase și periculoase pentru sănătate și ar trebui izolate, anunță Hotnews. 

Niciun diagnostic fără medic

Curtea de Apel din Lisabona a constatat, de asemenea, că pragul de cicluri utilizat pentru testele PCR care se desfășoară în prezent în Portugalia, nu era cunoscut. În plus, potrivit instanței portugheze, dovada unei infecții cu virus nu este permisă fără implicarea unui medic autorizat.

„Stabilirea unei disfuncții, a unei boli sau a unei stări maladive prin studierea simptomelor și semnelor acesteia și analiza testelor efectuate este o procedură de sănătate de bază, care trebuie efectuată de un medic și, în fiecare domeniu specific, de un specialist “, au susținut în apărare, avocații celor implicați.

Iar faptul că, „având în vedere presupusa gravitate a infecției”, niciunul dintre cei presupuși infectați în cazul de față nu a fost examinat de un medic, a fost „pur si simplu inexplicabil”, s-a mai argumentat.

În motivarea hotărârii sale împotriva autorității regionale de sănătate, instanța de apel portugheză susține, în continuare, următoarele:

„Având în vedere opinia experților, adică a celor de seamă, care și-au exprimat îndoielile științifice cu privire la fiabilitatea testelor PCR, având în vedere lipsa informațiilor privind parametrii analitici ai testelor și în absența unui diagnostic medical care să arate prezența infecției sau a riscului, această instanță nu poate stabili dacă C a fost de fapt un purtător al virusului SARS-CoV-2 sau dacă A, B și D prezintă un risc ridicat”.