În avion doar vaccinat anti-COVID? Andrei Caramitru: „Sunt ABSOLUT convins ca va trebui să fiți vaccinați ca sa puteți ieși din țară. Toate țările vor impune asta (nu te vor lasa sa treci granița altfel), la fel si liniile aeriene (șeful Quantas a anunțat deja asta ieri)”

Deranj la Avocatul Poporului și la CCR după ce Qantas, cea mai cunoscută companie aeriană din Australia, a anunțat că va transporta doar persoane vaccinate anti-COVID. Cum să-i sancționeze Avocatul Poporului și CCR, știindu-se faptul că aceste două instituții luptă pentru libertatea de a infecta alte persoane.

Andrei Caramitru: „Sunt ABSOLUT convins ca va trebui să fiți vaccinați ca sa puteți ieși din țară. Toate țările vor impune asta (nu te vor lasa sa treci granița altfel), la fel si liniile aeriene (șeful Quantas a anunțat deja asta ieri).

În avion doar vaccinat anti-COVID? Andrei Caramitru: „Sunt ABSOLUT convins ca va trebui să fiți vaccinați ca sa puteți ieși din țară. Toate țările vor impune asta (nu te vor lasa sa treci granița altfel), la fel si liniile aeriene (șeful Quantas a anunțat deja asta ieri)” 1

Si degeaba se supăra CCR sau avocatul poporului – nu au jurisdicție pe ce fac alte țări sau pe regulile de transport aerian.
Eu doar va zic ca să nu fiți surprinși peste câteva luni”.

Potrivit G4Media, CEO-ul Alan Joyce a declarat că „ne uităm să ne schimbăm termenii și condițiile pentru a le cere pasagerilor să se vaccineze înainte de a putea urca în avion”.

Perspectivele vaccinării obligatorii pe zborurile interne ar depinde de „ceea ce se întâmplă cu COVID-19 pe piață, dar cu siguranță pentru vizitatorii internaționali care ies și pentru persoanele care părăsesc țara, credem că este o necesitate”, a mai transmis compania.

Joyce a adăugat că dovada vaccinării ar fi probabil stocată într-un „pașaport digital” electronic, care este deja în curs de dezvoltare de către companiile aeriene și guvernele din întreaga lume.