Gest spectaculos. Toți parlamentarii USR își dau mâine demisia pentru a nu beneficia de pensie specială. Legal, tot vor primi

Gest spectaculos al celor de la USR. Toți senatorii și deputații își vor da mâine dimineață demisiile pentru a nu beneficia de pensie specială. Marcel Ciolacu, a aflat de intenție și le-a furat (ce era să facă altfel) startul celor de la USR și a anunțat și el că demisionează.

Doar că, și prin aceste demisii tot vor primi pensii speciale. Dreptul la îndemnizație ia naștere la încheierea mandatului, INDIFERENT dacă mandatul este dus până la capăt sau se exercită numai o parte din mandat. Singura soluție pentru eliminarea pensiilor speciale este adoptarea imediată a unui proiect de abrogare a art. 49 din Legea nr. 96/2006.

Gest spectaculos. Toți parlamentarii USR își dau mâine demisia pentru a nu beneficia de pensie specială. Legal, tot vor primi 1

Jurnalistul Mircea Marian: „E o minciună sinistră ce spune Ciolacu, că dacă demsionează din parlament în ultima zi de mandat nu mai beneficiază de pensie specială.
În primul rând că el deja a avut un mndat complet, 2012-2016 (nu că l-ar fi reținut cineva).

Doi, în statutul deputaților și senatorilor scrie clar că iei pensie specială și dacă ai mandat incomplet: “Pentru mandate incomplete, indemnizația pentru limită de vârstă se calculează proporțional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puțin de un mandat parlamentar“.

Omul minte pur și simplu fără rușine, iar ăi de au înghițit minciuna asta sunt niște proști, sorry. Ciolacu are dreptul la pensie specială, cu sau fără acea demisie.
Singura soluție este să se abroge mizeria asta de pensie specială.
Pur și simplu nu înțeleg ce sens a avut minciuna asta, complet nerușinată”.

Dan Barna: „Așa cum am anuntat în această după-amiază, mâine dimineață deputații și senatorii USR își vor depune demisia din Parlament pentru a nu face parte dintre cei care vor primi pensie specială.

Pensia specială este o sfidare la adresa oamenilor cinstiți din această țară. Să reprezinți voința populară este o onoare, nu o corvoadă.
Pe agenda Parlamentului este deja de patru ani un proiect de lege al USR care urmărește eliminarea acestor pensii. Patru ani de zile în care niciodată nu s-a găsit o majoritate care să facă acest lucru. Niciodată.

Dar, pentru că am promis oamenilor că nu vom beneficia de ele, ne vom depune demisiile înainte de finalul acestui mandat.
USR PLUS va face din eliminarea pensiilor speciale condiție esențială pentru participarea la orice coaliție de guvernare”.

Lucian Mindruta: „USR Plus a surprins in seara asta cu decizia ca deputatii si senatorii sai sa-si dea demisia din Parlament, pentru a nu incasa pensia speciala prevazuta de lege.
Cum vedeti gestul lor?”