Fiul de 4 ani al lui Dorin Chioţea, rănit grav într-un accident: „Inert ca o cârpă era. Apoi a început să plângă horcăind, cu sângele șiroind. I-am văzut fruntea crăpată, piciorul stâng răsucit, genunchiul drept tăiat”

Fiul de 4 ani al jurnalistului Dorin Chioţea a fost grav rănit într-un accident, marți seara. Jurnalistul a povestit minutele groaznice până la venirea ambulanței, după 26 de minute.

Dorin Chiotea: „In cea mai grea noapte din viata mea vreau sa multumesc medicilor pentru lupta lor. Mi-am vazut fiul de 4 ani si jumatate intins pe caldaram, in frigul acestei toamne tarzii, dupa ce Carmen urla din toate celulele ei ca ne moare copilul lovit de o masina.

Fiul de 4 ani al lui Dorin Chioţea, rănit grav într-un accident: „Inert ca o cârpă era. Apoi a început să plângă horcăind, cu sângele șiroind. I-am văzut fruntea crăpată, piciorul stâng răsucit, genunchiul drept tăiat” 1

In primele doua minute Victor nu a miscat, nu a spus nimic. Inert ca o cârpă era. Apoi a început să plângă horcăind, cu sangele siroind. Asa a aparut licarul sperantei.

I-am vazut fruntea crăpată, piciorul stâng răsucit, genunchiul drept tăiat. Aveam senzația că se scurge viața din el si tot ce puteam să fac era să-l păstrez nemișcat. E nimicul absolut necesar in aceasta situatie. Așa am făcut cunostinta cu oroarea neputintei, probabil cea mai teribila stare pe care o poate netrăi un parinte.

Au trecut 26 de minute până când a sosit ambulanta SMURD. In timpul acesta – cand cred ca am devenit mai batran cu 26 de ani – am găsit ceva luciditate sa postez pe facebook o poza poate oribila, dar despre care am gandit ca poate face minuni, poate grabi lucrurile.

Si, oricat de paradoxal ar parea, le-a grabit pt ca sute de colegi si de prieteni s-au mobilizat, au sunat la toate cunostintele posibile. Nu voi avea niciodata cuvinte si sentimente sa le multumesc indeajuns.

Iar din neant, în acea singurătate teribila, a aparut langa mine venind de nicaieri doctorita Ioana Nicolau, pediatru la Spitalul Grigore Alexandrescu. Nu am vazut-o in viata mea pana azi, dar nu-i voi uita niciodata chipul luminos si calm.

Probabil Dumnezeu a trimis-o, pentru ca a oprit cu ajutorul Poliției (care in 3 minute a blocat strazile, o reactie colosala!) masini sa ceara soferilor trusele medicale de prim ajutor.

26 de minute inseamna timpul pentru care un om cu relatii, o persoana publica, cu studii medicale si cu pilele directe si indirecte la care un cetatean obisnuit nici nu viseaza, il poate obtine in nordul capitalei Romaniei pentru fiul sau in aceasta pandemie nenorocita. Sunt mii de orase si de comune unde aceasta infinitate e mult mai vasta.

E dramatic, putea fi tragic, este enorm de lent, dar asta e ce ofera sistemul medical acum. Nu sunt masini, nu sunt medici, CoViD19 ocupa tot timpul si toate energiile. In marasmul asta, dedicarea echipajului condus de dr Florin Mihai a fost totala.

Victor Mihai este un baietel puternic. A fost stabilizat de medicii pregatiti la secunda sa il astepte la spital, e la terapie intensiva. Nu ii va fi usor in urmatoarele zile si saptamani. Va rog sa va rugati pentru el. Doamne-ajuta!”