FELICITĂRI! Prima româncă aleasă președinte! „Fabuloasă victoria Maiei Sandu !!!!!”

Victorie importantă pentru pro-europeni la Chișinău. Candidatul Partidului Actiune si Solidaritate (PAS), Maia Sandu, va castiga detasat alegerile prezidentiale din Republica Moldova, ea avand un avans de aproape 15% dupa numararea a 99,53% din voturi, arata datele centralizate de Comisia Electorala Centrala (CEC).

Președintele României, Klaus Iohannis, a felicitat-o pe Maia Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Într-o postare pe Twitter, președintele român spune că cetățenii au ales astfel „continuarea drumului european și democratic”, anunță unimedia.info.

„O felicit pe Maia Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova! Cetățenii au ales continuarea drumului european și democratic, un drum al progresului! România va rămâne alături de în eforturile reale de modernizare, democratizare și apropiere de UE”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Twitter.

FELICITĂRI! Prima româncă aleasă președinte! „Fabuloasă victoria Maiei Sandu !!!!!” 1

Andrei Caramitru: „Fabuloasă victoria Maiei Sandu !!!!!
Câteva reactii la cald:
– dacă in țara cea mai dominata de ruși din regiune, unde controlează tot (media, economia, sistemul politic) și mai au și trupe și minoritate rusofonă mare – rușii pierd in halul ăsta. E clară direcția. Și in Moldova dar și in toată zona / in Europa de Est. Occidentul și modernitatea câștigă, Rusia și naționalismul imbecil pierd.

– Dacă în cea mai tradiționalistă societate din zonă – câștiga o femeie, tânără, necăsătorită și fără copii, cu studii in străinătate. Înseamnă că discursul cu familia tradițională și misogin a la BOR/CPF NU are nici un viitor. E game over pentru ei. Moldova a ales un Presedinte care seamănă cu șefa statului din Finlanda sau Noua Zeelanda. Senzațional!!!!!

– Alegerile astea nu au fost despre unire. Și nu e o temă bună acum – nu îi ajutăm așa. In primul rând trebuie sa se facă bine, sa reducă corupția, sa construiască instituții solide, sa crească economia. După, peste 10-15 ani, mai vedem și mai discutam dacă are sens sau nu o uniune. Acum nu.

Ce trebuie sa facă România (împreuna cu UE și SUA)? In primul rând sa ii ajute sa își crească economia si să scape de dominația rusească acolo – cu condiții clare de reformă. Adică:
– plan de susținere financiar al UE (prin mecanismul pentru țările de lângă uniune). Susținut și de SUA

– Romania sa investească bani acolo. De exemplu de ce sa aruncam aiurea bani prin PNDL in Teleorman ca sa îi fure TelDrum. Mai bine ii investim acolo ca sa căpătam influența și să îi ajutam.

In plus – foarte important – as da o lege prin care orice firmă din Romania care investește in Republica Moldova primește niște facilitați majore. Sa ne unim in primul rând economic prin firmele private. Esențial este sistemul financiar, Telecom, energie, IT. Trebuie sa gândim ca polul economic al zonei și sa acționăm mult mai agresiv.
Atât deocamdată. Bravo Maia !!!!”