Coronavirus România. Din primele 15 județe 11 sunt din Transilvania! Cine mai intră în carantină?

Situația se complică pe zi ce trece dar până la alegeri se pare că nu vom mai avea orașe în carantină. Imediat după alegeri este posibil ca toată țara să intre în carantină, inclusiv de Crăciun și Revelion.

László Lorenzovici: „Update 22 noi: Situația cazurilor noi de Covid-19 pe JUDEȚE din ultimele 14 zile, și încadrarea județelor conform criteriilor anunțate de autorități.
Coronavirus România. Din primele 15 județe 11 sunt din Transilvania! Cine mai intră în carantină? 1

Situația din anumite localități poate fi mai bună sau mai gravă!
Atenție, calculele s-au făcut cu populația rezidentă din 01.01.2020!!!

DE REȚINUT:
– aproape toate județele sunt în zona roșie!!!
– din primele 15 județe 11 sunt din Transilvania!

Update 22 noi: Situația pe săptămâni a cazurilor noi de Covid 19 si a testelor efectuate pentru săptămâna care tocmai s-a încheiat (S47):
– cifrele ne arată că am intrat într-o fază de platou … având mai multe județe în scădere decât în creștere, putem spera într-o scădere a numărului de cazuri noi săptămâna viitoare, mai ales în Transilvania … deci, a apărut iar luminița la capătul tunelului … să vedem dacă și ajungem la ea …
– oricum, nu ne putem aștepta încă la o minune, pentru că ponderea testelor pozitive crește în continuare”.
Coronavirus România. Din primele 15 județe 11 sunt din Transilvania! Cine mai intră în carantină? 2

Vitalie Cojocari: „Intră Bucureștiul în carantină?
Capitala a ajuns astăzi la 6 infectări la mia de locuitori, în creștere față de ieri. Este un record!
Ilfovul a depășit 8 cazuri la mia de locuitori. Până acum, în județ, au fost băgate în carantină localitățile care au depășit rata de infectare de 10 la mie. Le vedeți în poză.
Am încercat să găsesc un răspuns la întrebarea de la începutul acestui text pentru că mulți dintre voi m-ați tot pus-o.

Am vorbit cu oficiali, am urmărit declarațiile celor care au un cuvânt greu de spus în decizia carantinării capitalei. Le redau mai jos ca să vă faceți voi o idee cum stăm.

Iată ce ne-a explicat primarul Nicușor Dan prin skype(vedeți poza):
Nu se pune problema carantinării Bucureștiului și eu sper ca prin măsurile pe care le luăm să evităm măsura pentru că ar avea un impact economic foarte grav. Decizia este la Comitet(Comitetul pentru Situații de Urgență care este la prefectura București). Deci, nu se pune problema carantinării pentru săptămânile viitoare.

Președintele Klaus Iohannis a vorbit în timpul unei vizite la spitalul Colentina:
Este o măsură care şi-a dovedit eficienţa, însă problematică este nu măsura în sine, ci efectul economic, fiindcă restricţionările respective au un efect economic negativ măsurabil. De aceea, experţii recomandă, după analiza atentă, foarte amănunţită, unde se impune.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru:
Toate măsurile se iau în particular pentru fiecare localitate în parte, în conditiile în care Bucureștiul este un oraș mare, rămâne doar ca fiecare dintre noi să menținem acest indice sub 6. Depinde de fiecare dintre noi.

Am încercat să vorbesc și cu Prefectul Capitalei. Traian Berbeceanu nu a răspuns la telefon și nici la mesaje, așa că nu pot să vă spun ce crede despre introducerea Bucureștiului în carantină. Poziția lui Traian Berbeceanu este importantă, ar urma să coordoneze comitetul care ar trimite la DSU(Raed Arafat) solicitarea de carantină a Capitalei.

Tragem linie.
Totul depinde de cât de repede și până unde vor crește cifrele infectărilor. Dacă se păstrează până în 10 la mie, capitala va scăpa de carantină, dacă va ajunge la 10, sunt șanse mari să intre într-un soi de lockdown.

Dar toți oficialii sunt de acord că ne-ar afecta economic grav.
Până atunci, veștile proaste sunt pentru cei din Voluntari(inclusiv cartierul Pipera). Orașul cel mai mare din județul Ilfov a depășit rata de 9 la mie și are șanse mari să intre în carantină”.