Cele mai puternice surse de infectare cu noul coronavirus, explicații medicul Cristian Oancea

Autoritățile nu pot explica numărul mare de infectări, se limitează să spună doar că se testează mult. Medicul Cristian Oancea explică clar unde sunt cele mai importante surse de infectare cu coronavirus.

„În primul rând transportul în comun. În al doilea rând, petrecerile private, mai ales ale adolescenților, care le transmit pe linie familială părinților și bunicilor. În al treilea rând, oamenii nu respectă regulile, mai ales purtarea corectă a măștilor, în special cei care lucrează în fabrici.

Cele mai puternice surse de infectare cu noul coronavirus, explicații medicul Cristian Oancea 1

Ignorarea acestor măsuri, în special în ultima perioadă, de către adolescenți, care au transmis acest virus în mediul familial, cei mai afectați fiind vârstnicii. Aceste 3 mari categorii le-am depistat din anamneza cu pacienții”, a spus Oancea la Digi24.

Petrecerile ar fi foarte periculoase
„Am avut, cel puțin la noi în zonă, multe petreceri, cu reguli care nu se respectau, și aici autoritățile locale și-au făcut datoria. Cred că ignorarea acestor măsuri și iresponsabilitatea în special a adolescenților ne duc în punctul în care suntem. Cert este că în curând, dacă nu vom fi solidari și dacă nu vom fi responsabili, o să ajungem să tratăm oamenii în ambulanță, pentru că nu mai avem unde să-i punem”, a adăugat el.