Castelul de Lut Valea Zânelor, nu se afla în zona de carantină. „Va așteptăm cu drag”

Numărul mare de cazuri COVID din țara noastră a dus la închiderea multor locuri turistice. Românii care caută să petreacă câteva zile de vacanță găsesc mai greu locuri care sunt încă deschise.

Cei care se află în cautarea unei minivacanțe o pot face la Castelul de Lut Valea Zanelor, care în această perioadă este încă deschis.

Castelul de Lut Valea Zânelor, nu se afla în zona de carantină. „Va așteptăm cu drag” 1

„Castelul de Lut Valea Zanelor, nu se afla in zona de carantina si este deschis de la 10.30 la 17.30, va asteptam cu drag. Orice modificare apare o vom anunta pe pagina de facebook sau pe site”, au anunțat reprezentanții obiectivului.

Castelul de lut se află la 50 de kilometri de Sibiu, în Porumbacu de Sus, Valea Zanelor.

Castelul de Lut Valea Zânelor, nu se afla în zona de carantină. „Va așteptăm cu drag” 2 Castelul de Lut Valea Zânelor, nu se afla în zona de carantină. „Va așteptăm cu drag” 3

Are zece camere şi o amprentă la sol de 320 de metri pătrați. La fundație s-au folosit pietre și beton, structura este de lemn, iar pereții sunt ridicați din cob, un amestec de pământ, paie, argilă, apă și nisip.

Acoperișul este din șindrilă de molid. Tencuiala exterioară este din var și nisip, iar turnurile sunt din piatră de râu.

Castelul de Lut Valea Zânelor, nu se afla în zona de carantină. „Va așteptăm cu drag” 4 Castelul de Lut Valea Zânelor, nu se afla în zona de carantină. „Va așteptăm cu drag” 5

Superba constructie din judetul Sibiu a atras pana si atentia presei straine, jurnalistii BBC realizand un material despre castelul de povesti care atrage sute de turisti in Valea Zanelor din Transilvania:

“Au construit castelul perfect din basme”, a scris presa birtanica, asemanand locul cu o zona din filmul “Hobbitul”.