Alexandru Rafila: Cazurile COVID vor creşte, nu s-au stabilizat. De la o zi la alta se acumulează mii de cazuri care nu sunt alocate

Numărul de cazuri noi de coronavirus va continua să crească şi în perioada următoare, este de părere prof. Alexandru Rafila.

Medicul spune că situaţia la noi nu s-a stabilizat, dovadă fiind numărul mare de cazuri noi COVID înregistrat miercuri şi anunţat de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Alexandru Rafila: Cazurile COVID vor creşte, nu s-au stabilizat. De la o zi la alta se acumulează mii de cazuri care nu sunt alocate 1

“Lucrurile nu s-au stabilizat. Chiar dacă am avut un așa-zis platou în ultimele 2-3 săptămâni, am rămas cu un număr foarte mare de cazuri noi care, în mod evident, pun la încercare capacitatea sistemului de sănătate de a prelua pacienții. Trebuie să vedem care va fi trendul în perioada următoare.

Eu cred că va exista o creștere, pentru că se pare că măsurile de sănătate publică luate nu sunt eficiente. Se pare că de o o zi la alta se acumulează mii de cazuri care nu sunt alocate. În cazul acelor persoane anchetele epidemiologice se desfășoară foarte târziu și acest lucru favorizează transmiterea. (…) Noi trebuie să ne asigurăm că stopăm transmiterea ca să existe un efect al măsurilor luate de autorități”, a declarat dr. Alexandru Rafila, citat de antena3.ro.

Anunţul făcut de medic vine după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri că, în doar 24 de ore, au fost înregistrate alte 10.269 cazuri de COVID-19 pe teritoriul țării.