Vlad Mixich: „Orașe românești unde pragul de alertă de 3 cazuri COVID/o mie locuitori de la care se poate lua în discuție carantinarea este mult (!) depășit”:

Raed Arafat a anunțat marți seara o serie de restricții după ce a crescut semnificativ numărul de infectări cu coronavirus. În localitățile cu rată de incidență de peste 3 la mie restaurantele se închid automat. La fel și școlile. La nivel național au fost interzise nunțile și botezurile (evenimentele de la restaurante nu din biserică)

Vlad Mixich: „Orașe românești unde pragul de alertă de 3 cazuri COVID/o mie locuitori de la care se poate lua în discuție carantinarea este mult (!) depășit:
🔴 în Moldova: Târgu Ocna, Bacău, Huși, Bârlad, Roman;

Vlad Mixich: „Orașe românești unde pragul de alertă de 3 cazuri COVID/o mie locuitori de la care se poate lua în discuție carantinarea este mult (!) depășit”: 1

🔴 în Ardeal și Banat: Aiud, Zalău, Săliște, Miercurea-Ciuc, Ocna Mureș, Reșița, Curtici;

🔴 în Muntenia și Oltenia: Râmnicu Vâlcea, Alexandria, Novaci, Caracal, Videle, Băile Olănești, Roșiori de Vede.
Chiar pe muchie stau Iașiul, Alba Iulia și Petroșaniul.

În toate aceste orașe este nevoie de impunerea urgentă și riguroasă de măsuri de sănătate publică (le tot enumăr aici de zile întregi)! În caz contrar, mai devreme sau mai târziu aceste orașe vor ajunge la carantinare totală.

Ceea ce ar fi extrem de stupid pentru că ar însemna că lupta a fost pierdută pe ambele fronturi: și cel al sănătății publice și cel al sănătății economice.
[sursa informațiilor: Institutul Național de Sănătate Publică, citat de Europa Liberă]”