(Video) Revoltă violentă în Italia împotrivă lockdown-ului

Revoltă în Italia după ce au fost introduse restricții dure în urma infectărilor masive din ultima perioadă.
Cinematografele, teatrele, salile de gimnastica si piscinele se vor inchide incepand de luni si pana la 24 noiembrie, potrivit acestor restrictii noi, iar barurile si restaurantele isi vor inceta activitatea dupa ora 18.00.

Președintele regional al Campaniei a anunţat, vineri, că vrea ca regiunea să intre în carantină totală. În Napoli, capitala Campaniei, a avut loc un protest împotriva măsurilor restrictive impuse de ultimul ordin semnat de guvernatorul Vincenzo De Luca și împotriva blocării iminente anunțate de președintele Regiunii, anunță stiridiaspora.ro.
(Video) Revoltă violentă în Italia împotrivă lockdown-ului 1

Ceea ce trebuia să fie un flashmob pașnic, organizat pe rețelele de socializare și care a trebuit să-i adune pe tineri la o întâlnire în centrul istoric din Largo San Giovanni Maggiore, s-a transformat într-un protest violent. Oamenii purtau pancarte cu mesaje împotriva guvernatorului De Luca şi scandau „Libertate, libertate“.

Poliţiştii au ieşit în stradă pentru a dispersa mulţimea, folosind fumigene. Totul s-a transformat în haos: coloane de fum, petarde, pubele incendiate, țipete și scandări.

În dezordine totală, a fost atacată și o mașină a poliției rutiere. În timpul revoltelor, de vineri seara, din Napoli împotriva măsurilor restrictive a fost atacat şi o echipă de jurnalişti. Era în jurul orei 23.15 când jurnalistul Paolo Fratter și operatorul său transmiteau în direct protestele.

La un moment, au fost atacaţi. Forțat să fugă, jurnalistul a reuşit să reia transmisia, spunând că a trăit momente de puternică teroare. „Ne-au bătut, mi-a fost teamă, mai bine deconectați transmisiunea, a spus Fratter în direct.
Vezi aici Video:

Razvan Chereches: „Revoltă în Napoli împotrivă lockdown-ului. Acesta este rezultatul unei comunicări insuficiente și ineficiente

Într-o pandemie combinată cu infodemie, cel puțin 50% din efortul guvernelor trebuie să fie orientate către comunicare.
Nu ne permitem costurile datorate panicii, revoltelor + focare consecutive, populați necooperantă”

Vezi aici Video: