(Video) Imagini cu securistul criminal Alexandru Rafila. Este tatăl medicului Alexandru Rafila? Camelia: „Eu aș vrea să știu mai ales dacă bătrânul Alexandru Rafila a pățit ceva pentru atrocitățile comise în anii de teroare, ce pensie specială are (în caz că mai trăiește) și dacă mai e posibil să ajungă la pușcărie?”

Românii care nu-i suportă pe securiștii criminali îi cer lui Alexandru Rafila dacă este fiul securistului criminal de la Arad. Rafila tace. Fiul nu trebuie să plătească pentru greșelile tatălui dar nici să-i ascundă trecutul.

Camelia Ciobanu: „Lumea vrea să știe dacă Alexandru Rafila, șeful Securității Arad la sf anilor 40, „un criminal profilic”, cum îl numește un istoric cu notorietate, este tatăl medicului Alexandru Rafila, reprezentantul României în conducerea OMS și tânără speranță pesedistă.

(Video) Imagini cu securistul criminal Alexandru Rafila. Este tatăl medicului Alexandru Rafila? Camelia: „Eu aș vrea să știu mai ales dacă bătrânul Alexandru Rafila a pățit ceva pentru atrocitățile comise în anii de teroare, ce pensie specială are (în caz că mai trăiește) și dacă mai e posibil să ajungă la pușcărie?” 1

Eu aș vrea să știu mai ales dacă bătrânul Alexandru Rafila a pățit ceva pentru atrocitățile comise în anii de teroare, ce pensie specială are (în caz că mai trăiește) și dacă mai e posibil să ajungă la pușcărie?

”În cercetările mele am găsit unele date despre Alexandru Rafila, fostul șef al Securității din Arad. Să știți că perioada ꞌ48-ꞌ49 a fost una de groază la Arad. Acolo au fost hăituiți și împușcați partizani, torturați și executați sumar. Securitatea din Arad a fost implicată în zdrobirea și împușcarea țărianilor care nu își puteau da cotele alea uriașe. Alexandru Rafila a fost un criminal prolific”.

Jurnalistul Mircea Marian: „Despre Rafila și tatăl său:
a) În orice stat democratic, cu o presă vie, ziariștii se străduie să afle cât mai multe date despre candidați, inclusiv despre familia lor. Este un demers legitim, fiindcă este foarte posibil ca o ascensiune politică să se bazeze pe familie, nu pe meritele candidatului. Sau să fi influențat…

b) Într-o țară ca România, unde nepotismul este în floare – avem exemple penibile la aceste alegeri, au fost nenumărate și la locale – demersul de a afla cine sunt părinții unui candidat este cu atât mai legitim.

c) Într-o țară în care fosta Securitate nu a fost deconspirată nici măcar într-o mică măsură, cred că este firesc ca presa să fie preocupată de candidații ai căror părinți ar fi lucrat în Securitate.

NWSK n-a făcut decât să constate niște coincidențe de nume și să-i ceară domnului Rafila să lămurească situația. Îi lua 30 de secunde să răspundă, sper că o va face, poate că, fiind duminică, nu a avut chef sau timp…
Fiecare alegător decide dacă au contat sau nu părinții unui candidat, dacă va vota în funcție de acest element. Însă eu sunt convins că alegătorii au dreptul la acest tip de informație”.

Realizatoarea TVR Lucia Hossu-Longin a vorbit despre torționarul Alexandru Rafila în al şaselea episod din Seria Torționarii: „Masacrul de pe Valea Crişului Alb”.

„Alt absolvent de patru clase primare Alexandru Rafila ajuns comandantul Securității din Arad care a executat 27 de țărani, în mijlocul satelor ce se opuneau colectivizării mi-a mărturisit că în anii aceia «cu timbrul acesta de revoluționară m-ar fi arestat»”, afirma realizatoare TVR, potrivit Gandul.

Vezi aici Video: