(Video) Gest impresionant al unui român fără adăpost din Franța. Și-a donat toți banii victimelor inundaţiilor din Alpes-Maritimes. A ajuns pe coperţile ziarelor din oraşul francez Nisa, pe Coasta de Azur

Ion-Nelu Gioroiu, un român fără adăpost i-a cucerit pe francezi, care au rămas impresionaţi de dărnicia sa.

Românul și-a donat economiile pentru oamenii rămaşi fără adăpost din cauza inundaţiilor din Alpes-Maritimes, care au fost provocate de Furtuna Alex.

(Video) Gest impresionant al unui român fără adăpost din Franța. Și-a donat toți banii victimelor inundaţiilor din Alpes-Maritimes. A ajuns pe coperţile ziarelor din oraşul francez Nisa, pe Coasta de Azur 1

Deşi nici el nu are un adăpost şi doarme de cele mai multe ori sub cerul liber, „Jojo” aşa cum îi spun francezii a apelat la o fundaţie pentru a dona 150 de euro, bani pe care reuşise să-i economisească după ce a vândut mai multe reviste, scrie adevarul.ro.

Impresionaţi de gestul său, membrii asociaţiei Solidarité 06 au făcut totul public.

„M-a sunat spunându-mi că vrea să doneze 150 de euro pentru victime. Când am venit să-l văd, am încercat să înţeleg, ştiu că nu are bani şi de aceea vinde revistele, dar a insistat. Mi-a spus că a reuşit să pună ceva bani deoparte şi că vrea să ajute familiile care au pierdut totul, pentru că ştie ce simt cei care rămân fără nimic …. a scos două pungi cu monede şi a insistat să le luăm ”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook a fundaţiei.

Vezi video aici:

Viaţa i s-a schimbat după ce fundaţia i-a făcut cunoscut gestul nobil. Potrivit sursei citate, va primi un loc de muncă mult visat, cu acte în regulă şi cu un salariu decent, la serviciul de curăţenie al Primăriei Nisa. Şi pentru prima dată după ani buni, nu mai doarme afară: o binefăcătoare i-a asigurat cazare prin intermediul asociaţiei + Café Suspendu +”, explică un voluntar de la Secours populaire care îi aducea de obicei mâncare.