(Video) Adriana: „Fug oamenii din Paris, unde începe o lună de carantină totală. Sunt 800 de kilometri de cozi la ieșirile din Capitala Franței. Orașul Luminilor de la faruri…”

Situație dramatică în Franța din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus. Parisul este părăsit după ce președintele Macron a anunțat o lună de carantină. Și în Spania se instituie starea de urgență pe întreg teritoriul timp de 6 luni pentru a opri transmiterea noului coronavirus

Adriana Matei: „Fug oamenii din Paris, unde începe o lună de carantină totală. Sunt 800 de kilometri de cozi la ieșirile din Capitala Franței. Orașul Luminilor de la faruri…”

cristoiublog.ro: „Franța intră în izolare. Bisericile și cimitirele rămân deschise. La fel, școlile și liceele. Restaurantele se închid, dar își pot continuă activitatea de livrare sau de comandă ridicată la ușa restaurantului. Revenim la declarația pe propria răspundere.

Toate granițele externe se închid, dar rămân deschise cele din interiorul UE. Orice persoană care intră în Franța este obligată să prezinte un test negativ de mai puțin de 72 de ore sau să se supună unui test la granița.

Parcurile și grădinile rămân deschise.
Deplasare max 1 km în jurul domiciliului doar pentru cumpărături de strictă necesitate sau sport pe durata de max o ora. Sunt autorizate deplasări pe motive medicale, pentru muncă, acolo unde nu se poate lucra de la domiciliu, pentru a duce copilul la școală; sunt interzise cele între localități. Măști puse la dispoziție pentru toți cei care nu își permit să le cumpere.

Ajutorul pentru un mic întreprinzător în dificultate este de 10.000 de euro.
(Din Paris, Marcela Feraru)”

Spania a înregistrat de la începutul pandemiei este un milion de cazuri confirmate de Covid19 și peste 35.000 de decese.