Valul doi. Peste 8.000 de îmbolnăviri cu coronavirus în Cehia, 6.500 în Olanda. Ucraina a trecut de 100 de morți pe zi

Cazurile de coronavirus au explodat în Europa. Continentul se confruntă cu un al doilea val al pandemiei.

În ultimele 24 de ore, Cehia a anunțat nu mai puțin de 8.618 de îmbolnăviri noi în ultimele 24 de ore, iar olandezii se confruntă și ei cu un număr record de infectări zilnice – 6.500. În Ucraina a fost depășit sâmbătă, pentru prima oară, pragul de 100 de morți, scrie stiri.tvr.ro.

Valul doi. Peste 8.000 de îmbolnăviri cu coronavirus în Cehia, 6.500 în Olanda. Ucraina a trecut de 100 de morți pe zi 1

Pe fondul avalanșei de noi cazuri din Cehia – 8.618 în 24 de ore, guvernul a înăsprit restricțiile. Cehii nu mai pot merge la mall decât câte doi. Fac excepție familiile cu copii mai mici de 15 ani. Se recomandă limitarea internetului în centrele comerciale, pentru că adolescenții au obiceiul de a se aduna în mall-uri pentru netul gratis.

De luni, se închid toate instituțiile de cultură.

Polonia nu exclude intrarea în stare de urgență. De 4 zile, numărul de noi cazuri COVID e de peste 5 mii.

Aproape 5 mii de cazuri în 24 de ore și în Germania, unde cancelarul Angela Merkel atrăgea atenția că urmează săptămâni cruciale. La Berlin și Frankfurt au intrat în vigoare noi restricții – barurile se închid la ora 20.00, iar vânzările de alcool au fost restricționate.

La Londra, poliția a intervenit pentru a-i împrăștia pe tinerii care azi noapte chefuiau în stradă. Polițiștii au fost huiduiți, dar, în cele din urmă, tinerii au plecat acasă.