Valul doi lovește puternic. Italia 8.804 de cazuri. Spania 13.300. Franța 30.621. România 4.000. Polonia 8.000. Cristian Presura: „Olanda nu a introdus masca in spatiile publice decât acum câteva zile. Sunt 7000 mii de cazuri zilnice. Pentru prima data…”

Valul doi de coronavirus a lovit mult mai puternic decât primul val, după cum era de așteptat. Şaptesprezece ţări, între care şi România, din totalul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, precum şi Marea Britanie, sunt marcate cu roşu pe noua hartă europeană de risc epidemic pentru COVID-19 publicată joi de Centrul european pentru prevenirea şi controlul bolilor (ECDC), informează AFP, potrivit G4Media.

În Spania, coordonatorul situaţiei de urgenţă medicală, Fernando Simon, a declarat joi că situaţia se stabilizează, dar că există diferenţe teritoriale importante. Însă numărul infecțiilor crește constant, doar cursul zilei de 15 octombrie fiind raportate 13.300 de noi cazuri de Covid-19. Numărul deceselor a urcat joi cu 140, la un total de 33.553, anunță Observator News.

Valul doi lovește puternic. Italia 8.804 de cazuri. Spania 13.300. Franța 30.621. România 4.000. Polonia 8.000. Cristian Presura: „Olanda nu a introdus masca in spatiile publice decât acum câteva zile. Sunt 7000 mii de cazuri zilnice. Pentru prima data...” 1

În Franța situația este și mai gravă, fiind raportate 30.621 de îmbolnăviri, un record de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. Ultimul bilanț arată că 33.125 de francezi au decedat din cauza SARS-CoV-2. Iar restricțiile nu întârzie să apară.

Italia a înregistrat, joi, 8.804 de noi infecţii cu coronavirus în ultimele 24 de ore, fiind cel mai mare număr zilnic de la începutul pandemiei, a anunțat Ministerul Sănătăţii, . Miercuri, au fost raportate 7.332 de cazuri, relatează Reuters.

Capitala Regatului Unit, centru financiar internaţional major, va fi supusă unor restricţii mai dure pentru a ţine sub control epidemia de Covid-19, transmite CNBC.

Secretarul pentru Sănătate, Matt Hancock, a declarat că Londra, care are o populaţie de nouă milioane de locuitori, precum şi comitatul puternic populat adiacent Essex vor fi plasate la un nivel de alertă “ridicat”, în creştere faţă de “mediu”. Oamenii nu vor putea socializa cu persoane din alte gospodării sub nicio formă, de exemplu acasă sau într-un restaurant. Călătoriile vor fi reduse acolo unde este posibil, a spus Hancock.

Polonia a înregistrat 8.099 de cazuri de coronavirus în 24 de ore, a doua zi consecutivă cu record negativ de îmbolnăviri. Crește alert numărul celor internați în spitale.

Fizicianul Cristian Presura:Olanda nu a introdus masca in spatiile publice decât acum câteva zile. Sunt 7000 mii de cazuri zilnice, iar cresterea nu si-a atins maximul. Pentru prima data, majoritatea celor care sunt in magazin poarta masca.

Iar primul meu sentiment este de recunostinta: fiecarui om ce poarta masca ii spun in gand: “prietene, iti multumesc ca te gandesti la mine si vrei sa ma protejezi”. Este un sentiment aproape ireal, al unei comunitati ideale, pe o planeta indepartata as spune, in care oamenii se ajuta reciproc. Nu stiu cand societatea umana va atinge acest ideal pe planeta Pamant.

P.S. atat cat cunoastem acum, purtam masca in principal pentru a ii proteja pe ceilalti, nu numai direct pe noi, chiar daca ambele lucruri sunt adevarate, doar ca masca are o eficienta mai ridica la a opri virusul sa fie imprastiat atunci cand esti infectat (si poate nu stii). Simplu spus, port masca sa il protejez pe cel de langa mine, in primul rand. Poarta și tu masca, arata că ții la cel de lângă tine”.