Unde s-a evaporat frica de îmbolnăvire? Laurențiu Dincă: „Peste doar câteva zile, în ritmul ăsta, locurile de la ATI vor fi ocupate, toate. Între timp, în Franța, în Paris, se introduce carantina”

Unde s-a evaporat frica de îmbolnăvire? Zici că România este o țară de zmei care nu mai suportă nedreptățile, indiferent de consecințe. Oamenii ascunși de frica lui Ceaușescu au prins un curaj neobișnuit și cer libertate chiar dacă este să se îmbolnăvească de COVID.

Laurențiu Dincă: „Peste doar câteva zile, în ritmul ăsta, locurile de la ATI vor fi ocupate, toate.
Astăzi am avut o creștere de peste 1.000 cazuri de pe o zi pe alta. Dar a fost și o zi a absurdului: la Iași, pelerinii au fost lăsați liber să ajungă la moaște, inclusiv cei care nu erau din localitate, contrar deciziei Guvernului cu doar câteva ore în urmă care interzicea asta.
Unde s-a evaporat frica de îmbolnăvire? Laurențiu Dincă: „Peste doar câteva zile, în ritmul ăsta, locurile de la ATI vor fi ocupate, toate. Între timp, în Franța, în Paris, se introduce carantina” 1
(foto alephnews.ro)

(…) În același timp, noi nu știm exact ce măsuri se vor lua, la noi dezbaterea e pe birocrație: „câți români sunt în București, cum se calculează un coeficient etc.”

Între timp, în Franța, în Paris, se introduce carantina de noapte timp, pe o perioadă de 4 săptămâni”.

Jurnalistul Dan Turturică, constată diferența de atitudine de la începutul pandemiei și situația de astăzi.

Dan Cristian Turturică: „Acum șase luni, când se înregistrau 10% din cazurile noi pe zi care se înregistrează acum, stăteam blocați în casă cu zilele, fiecare ieșire era o aventură minuțios planificată, ne spălam pe mâini de 100 de ori, ne dezinfectam cu disperare, nici nu concepeam să nu purtăm mască atunci când ieșeam afară și manipulam fiecare pachet lăsat de curieri ca și cum ar fi avut o bombă înăuntru.

Astăzi, la de zece ori mai multe cazuri noi pe zi, când ne apropiem vertiginos de cifrele Italiei în perioada lor de coșmar, nu vrem să mai respectăm nici 10% din restricțiile la care am consimțit în primăvară.

Consecințele, din păcate, le vom suporta cu toții. Și cei care înțelegem absurdul situației și cei care nu realizează cât de puțin li se cere, de fapt, în raport cu gravitatea momentului”