Trei doctorițe infectate cu Covid-19 au fugit din spital!

De ce sunt multe cazuri de infectare cu coronavirus? O explicație ar fi și dezinteresul unor cadre medicale. De exemplu, trei doctorițe au fugit di spitalul în care erau internate, chiar dacă erau infectate.

Situație incredibilă la Spitalul de Urgență din Târgu Jiu, acolo unde trei medici au fugit din spital, deși erau infectați cu noul coronavirus. Cele trei doctorițe au fost găsite de polițiști acasă și le-au adus înapoi la spital, anunță Observator News.
Trei doctorițe infectate cu Covid-19 au fugit din spital! 1

Polițiștii gorjeni anunță, vineri dimineață, că s-au sesizat din oficiu după ce trei pacienți internați în Spitalul Județean din Târgu Jiu, secția Oncologie, cu diagnostic pozitiv de COVID-19, au părăsit spitalul fără acordul personalului de serviciu.

Este vorba despre trei femei cu vârste cuprinse între 31 si 55 ani, toate din Târgu Jiu, medici în cadrul Spitalului Județean Târgu Jiu.

Directorul DSP Gorj, Narcis Stoian a declarat pentru presa locală că lipsa doctorițelor a fost constatată în urma unui control. ”Am făcut o verificare, în toate cele trei secții în care sunt internați pacienții pozitivi COVID-19, iar din 60 de pacienți nu am găsit decât 57. Am găsit doar trei cadre medicale din cele șase care trebuiau să fie internate.

Am întrebat medicul de gardă și a spus că nu știe decât de un singur medic căruia i-a dat drumul acasă pentru că avea niște probleme copilul și nu se descurca soțul. Despre ceilalți doi medici nu știa nimic. Mâine o să demarăm o anchetă, împreună cu spitalul județean și o să luăm măsurile care se impun.

Nu înțeleg de ce trebuie să ocupe patul de spital pe foaie, dar ei să nu stea în spital”, a afirmat inspectorul DSP Adrian Dobrin, potrivit gorjonline.

 

Cele trei doctorițe s-au ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Femeile au fost găsite de polițiști acasă și aduse înapoi la spital.