Titi Aur explică greşeala uriașă pe care o fac şoferii cu lanţurile de zăpadă. „Strică tot”

Campionul național de raliuri, Titi Aur, a explicat cum trebuie să folosim corect lanțurile pentru zăpadă. Acesta a spune să folosim lanțurile doar pe porțiunea de drum care este acoperită de zăpadă și să le dăm jos atunci când ajungem pe drum curat.

“Lanţurile pentru zăpadă nu le folosim decât în cazuri foarte speciale. Le avem în portbagaj, am ajuns la munte, la ţară, într-o zonă înfundată. Le-am pus şi am ieşit! 5 kilometri, 10 kilometri, timp în care mergem foarte încet. Le scoatem apoi, pentru că lanţul strică tot.

Titi Aur explică greşeala uriașă pe care o fac şoferii cu lanţurile de zăpadă. „Strică tot” 1

Rulmenţi, bucşe, direcţie, strică tot. Lanţurile sunt o situaţie de avarie ca să ieşi dintr-o situaţie specială.

Dacă e noroi, lanţul nu ajută. Dacă e zăpadă, ca să ies din situaţie, montez lanţurile, merg cu viteză foarte mică până am ieşit de acolo şi apoi circul cu cauciucurile de iarnă pe şosea curată. Şosea curată nu înseamnă neapărat asfalt negru, ci şosea pe care s-a intervenit cu o lamă, cu sare. Nu merg cu lanţurile foarte mult pentru că o face varză”, a declarat Titi Aur pentru DC NEWS.

Este obligatoriu să avem la noi lanţurile de zăpadă când plecăm la drum iarna, pentru că situaţiile neprevăzute pot apărea la tot pasul.