Test rapid, de 5 minute, pentru coronavirus, dezvoltat de Universitatea Oxford

Până la apariția unui vaccin, un test rapid poate ajuta enorm la răspândirea coronavirusului. Un test rapid care să poată fi făcut atunci când mergi la serviciu  sau călătorești cu trenul sau avionul.

Oamenii de știință de la Universitatea Britanică din Oxford au dezvoltat un test rapid COVID-19 capabil să identifice coronavirusul în mai puțin de cinci minute, anunță Newsweek.

Test rapid, de 5 minute, pentru coronavirus, dezvoltat de Universitatea Oxford 1

Cercetătorii britanici au precizat că acesta poate fi folosit la testarea în masă în aeroporturi și orice altă stație de transport, gări, autogări, ceea ce va reduce substanțial transmiterea prin mijloacele de transport, o categorie cu mare risc de infectare.

De asemenea, trusa rapidă va putea fi folosită și de către companiile la care angajații nu pot lucra de acasă.

„Am arătat că testul nostru poate distinge în mod fiabil între diferiți viruși din probele clinice, o dezvoltare care oferă un avantaj crucial în faza următoare a pandemiei”, a dclarat Dr Nicole Robb de la Oxford University.

Universitatea speră că testul va începe să fie produs pe scară largă la începutul anului 2021 și să aibă un dispozitiv aprobat disponibil în șase luni după aceea.