Ţara fără infectări?! De 200 de zile n-a mai înregistrat niciun caz de COVID intra-comunitar. Cum au reușit

23 de milioane de locuitori, 550 de cazuri de coronavirus şi doar 7 decese. În ultimele 200 de zile nu a mai înregistrat niciun caz transmis în cadrul comunităţii.

Este vorba de Taiwan unde ultimul caz de infectare  intra-comunitar a fost raportat pe 12 aprilie, anul acesta. De asemenea, al doilea val pandemic nu a fost resimţit în Taiwan.

Ţara fără infectări?! De 200 de zile n-a mai înregistrat niciun caz de COVID intra-comunitar. Cum au reușit 1

Care este cheia succesului? Printre măsurile luate se numără unele care, practic, ar fi de neaplicat în alte state dezvoltate. Ca şi Taiwan, multe state şi-au închis graniţele şi au impus restricţii de călătorie, anunță A3.

Carantintă cu amenzi uriaşe, carantinarea contactelor, experienţa SARS şi roboţi care livrează alimente.

Însă, cel mai important, Taiwanul a instaurat o monitorizare riguroasă a istoricului imediat al celor infectaţi, măsură ce a presupus identificarea uzuală a 20-30 de contacte pentru fiecare caz de COVID

Au fost situaţii când au fost depistaţi, în vederea carantinării, chiar şi 150 de contacte ale unui caz.

Autorităţile au plasat 340.000 de oameni în carantină iar fostul vice-preşedinte al ţării, care este şi epidemiolog, a spus că autorităţile”au sacrificat 14 zile din viaţa a 340 de mii de oameni pentru viaţa normală a 23 de milioane”.

Mai trebuie precizat că în Taiwan a fost posibilă livrarea robotizată de alimente la domiciliul celor carantinaţi iar amenzile pentru încălcarea izolării se ridicau la echivalentul a 35.000 de dolari americani.

În sfârşit, merită amintit că ţara a fost afectată în anii din urmă de epidemia de SARS iar acest eveniment din trecut a determinat populaţia să se conformeze restricţiilor într-o mare măsură.