Preot ucis de coronavirus. A crezut că are bronșită și s-a tratat singur acasă

Un alt preot din România a fost ucis de coronavirus. A crezut că are doar bronșită iar la început s-a tratat singur, acasă. A murit la Terapie Intensivă.

Directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi, preotul Constantin Muha, a murit, joi, infectat cu SARS-COV-2. El suferea de bronșită cronică și inițial s-a tratat acasă, crezând că este vorba de boala lui, nu de COVID-19, informează Gandul.

Preot ucis de coronavirus. A crezut că are bronșită și s-a tratat singur acasă 1

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, Monica Adăscăliţei, a declarat că preotul în vârstă de 52 de ani a murit la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, unde fusese transferat încă de miercuri, după ce starea sa s-a complicat.

„Părintele în vârstă de 52 de ani a decedat azi dimineață (joi – n.r.) la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, pe secția de Terapie Intensivă, după ce a stat zile zile pe Terapie Intensivă la Botoșani. În ultimele două zile fusese intubat. A primit medicație conform protocolului inclusiv Remdesivir și plasmă. Starea sa a devenit mai gravă și s-a decis transferul lui la un centru universitar. A fost transferat ieri (miercuri -n.r.) cu elicopterul de la Botoșani la Iași și a decedat de dimineață”, a spus directorul DSP Botoșani pentru Mediafax.

El a fost testat în urmă cu 5 zile, după ce, anterior, se tratase acasă, fiind convins că simptomele pe care le avea erau de la bronșita cronică de care suferea.

„Era în concediu și s-a tratat de viroză două – trei zile”
„Înainte dezvoltase simptome, era în concediu și s-a tratat de viroză două – trei zile. Erau simptome ușoare. Când a simțit că se complică s-a adresat Spitalului Județean Botoșani, a fost internat”, a mai spus Adăscăliței.