„Pleura de pe plămâni a explodat” Un pacient de 50 de ani infectat cu COVID a murit la spital. Nu avea comorbidități

Un bărbat de 50 de ani, infectat cu coronavirus, fără comorbidități, a decedat după ce pleura de pe plămâni a explodat și i-a intrat aer în cavitatea toracică.

Un pacient de aproximativ 50 de ani, fără alte boli, s-a stins la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca. De loc din judeţul Sibiu, s-ar fi infectat la un eveniment în familie şi, în urmă cu o lună, a ajuns Cluj, direct la terapie intensivă, anunță Stirile Pro Tv. 

„Pleura de pe plămâni a explodat” Un pacient de 50 de ani infectat cu COVID a murit la spital. Nu avea comorbidități 1
(foto arhiva)

Milena Man, medic primar pneumolog, Spitalul Clinic „Leon Daniello”: „Familia a adus plasmă de la Timişoara, practic acest pacient, fără comorbidități, fără să fie bătrân, a fost tratat cu tot ce aveam la dispoziţie – plasmă cu anticorpi, de metode noninvazive de ventilaţie – pentru acest pacient s-a făcut tot ce s-a putut face”.

Bărbatul a făcut trei complicaţii grave la plămâni despre care medicii spun că nu le-au mai întâlnit la alţi pacienţi. Detaliile sunt tulburătoare.

Marius Bărbat, medic ATI la Spitalul Clinic „Leon Daniello”: „A dus la degredare progresivă şi la deces. Pleura de pe plămâni a explodat şi a intrat aer în cavitatea toracică”.

Potrivit raportărilor oficiale, un singur pacient din cei 58 decedaţi în ultimele 24 de ore era fără comorbiditati.