Orban a anunţat restricţiile ce vor fi impuse în București după ce astăzi s-a depășit pragul de infectare de 3 la mia de locuitori

Bucureștiul a depășit pragul legal de 3 persoane infectate la mia de locuitori de la care se impun restricții. Premierul a anunțat duminică seara ce tip de restricții vor fi impuse.

Ludovic Orban, citat de Observator News: “În conformitate cu prevederile legale, DSP transmite către prefectură, în termen de 24 de ore, prefectura convoacă Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență în termen de maxim 48 de ore.

Orban a anunţat restricţiile ce vor fi impuse în București după ce astăzi s-a depășit pragul de infectare de 3 la mia de locuitori 1

Prefectul Bucureștiului va convoca reuniunea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, va constata depășirea pragului de 3 la mie și luarea măsurilor care sunt stabilite prin prevederile legii.

Principalele măsuri sunt cunoscute. Obligativitatea portului măștii în toate spațiile deschise sau închise, suspendarea cursurilor școlare și organizarea cursurilor online în toate școlile, suspendarea activităților în teatre, cinematografe, restaurante, cafenele în spații închise”

Măsurile urmează să intre în vigoare timp de 14 zile.