“Nelu Curcă”: „Nu m-am călugărit, chiar dacă am îmbrăcat rasă la strană.  Nu am un nume pentru că nu sunt închinoviat”

Mihai Coadă, “Nelu Curcă” din serialul „La Bloc”, a povestit într-un interviu că s-a retras din viața publică de ani buni și că a urmat calea bisericii.

Într-un interviu pentru Click, actorul a vorbit și despre lucrurile care l-au făcut să se retragă din showbiz, dar și despre ultimele proiecte profesionale la care a luat parte în colaborare cu Biserica Ortodoxă Română.

“Nelu Curcă”: „Nu m-am călugărit, chiar dacă am îmbrăcat rasă la strană.  Nu am un nume pentru că nu sunt închinoviat” 1

“Nu m-am călugărit, chiar dacă am îmbrăcat rasă la strană. Acum vreo 10 ani, domnul Dan Puric ne-a chemat să cântăm cu corul de la mănastire în spectacolele de la sala Rapsodia, din Bucureşti. Ca să nu apărem pe scenă oricum, ne-au confecţionat rase de la Mănăstire.

Şi atunci am primit canon, ca atunci când suntem la strană să fim îmbrăcaţi în rasă. Aici particip doar la o parte din activităţile mănăstirii, vin la slujbe, duminica şi în sărbătorile religioase. Nu am un nume pentru că nu sunt închinoviat (n.r. – nu a depus jurământul). Dacă aş fi primit măcar statutul de frate sau rasofor, atunci într-adevăr era altceva” a povestit el potrivit Fanatik.

Actorul a ieșit la pensie în 2012 și a explicat că meseria pe care a avut-o nu a fost deloc una ușoară: „În meseria asta e uzura foarte mare, slăbeşte memoria, vederea, vocea îţi e afectată, având roluri multe în teatru. N-am făcut un control, dar e posibil să fi avut nişte noduli pe coarda vocală.

Mă resimţeam după fiecare spectacol şi mă durea în gât. M-am decis să ies la pensie, însă n-am putut să întrerup activitatea de tot. Am mai continuat cu nişte spectacole vechi ale unor colegi care mă solicitau, pentru elevii la «şcoala altfel», acestea fiind spectacole decente, fără prostioare”