Medicul Virgil Musta cere închiderea totală a României, două-trei săptămâni. „Degeaba e interzis să ne adunăm în număr mare, când chefurile continuă”

Până la urmă închiderea totală este singura soluție în pandemie. Degeaba institui restricții dacă polițiștii și procurorii participă la nunți cu 350 de invitați iar politicienii se laudă că nu poartă mască.

Medicul Virgil Musta, citat de G4Media: „Ar trebui impuse niste reguli mai stricte şi avut mare grijă să se implementeze. Degeaba e interzis să ne adunăm în număr mare, când chefurile continuă. Dacă nu eşti ferm… şi poate gândit foarte bine… ideal poate ar fi bine să blochezi totul două – trei săptămâni, dar din păcate este an electoral. Trei săptămâni, dacă s-ar bloca, ar fi o măsură bună, dar că nu ne putem permite deoarece industria ar fi afectată”.

Medicul Virgil Musta cere închiderea totală a României, două-trei săptămâni. „Degeaba e interzis să ne adunăm în număr mare, când chefurile continuă” 1

Întrebat, de asemenea, dacă putem vorbi de o scăpare de sub control a pandemiei de coronavirus, Musta a declarat că acest comportament de nerespectare a măsurilor de protecţie a dus la explozia de cazuri.

”Putem vorbi, este într-o progresie geometrică. Aşa se întâmplă şi în străintătate şi e mai greu de respectat. Dacă respectam acum trei luni, nu eram aici. Nerespectând, încetul cu încetul ne contaminăm.

Acest comportement a dus la explozia de cazuri şi care va fi greu de stopat. Este rău că nu mai avem timp. În sensul presiunii sitemului de sănătate. Una era să se întâmple când spitalul era gol, alta e când spitalul e plin. Acum va trebui să alegem între ce putem salva şi ce nu putem salva. Să zicem că sunt persoane care vin cu forme medii şi ușoare, acum îi trimitem acasă şi sperăm să nu evolueze sever”, a declarat Musta.