Medic Psihiatru despre Dan Bittman: „Acum, Dan Bittman însuși a anunțat că părintii lui s-au prăpădit”

Medicul psihiatru dr. Gabriel Diaconu a declarat că înțelege de ce Dan Bittman a ajuns să conteste vehement restricțiile impuse de autorități, având în vedere că artistul nu are o educație medicală.

Psihiatrul spune însă că afirmațiile lui nu fac decât să îngreuneze munca medicilor, când vine vorba despre omul de rând.

Medic Psihiatru despre Dan Bittman: „Acum, Dan Bittman însuși a anunțat că părintii lui s-au prăpădit” 1

„Studiile care vin şi care arată că scădea mortalităţii folosind un agent sau altul, de obicei sugerează efecte modeste. Şi ale Remdesivirului şi ale plasmei convalescente şi ale dexametazonei.

Pe de altă parte, răspândirea lui este inexorabilă. Şi atunci când ai o răspândire inevitabilă, e clar că la oameni de vârsta noastră va fi în zona banală, pe etajul de vârstă a lui Dan Bittman continuă să fie relativ modestă. Acum, Dan Bittman însuși a anunțat că părintii lui s-au prăpădit.

Pe de altă parte, dacă părintii lui ar fi trăit, probabil că ar fi fost un pic mai cumpătat, pentru că ar fi înțeles în momentul acela că mai are niște vieți pe mână.

E simplu să vorbești în spațiul public pentru că ai un cuţit la os financiar. E simplu şi emoțional e de înțeles. Poporul interpretează problema asta medicală destul de naiv. Nu poți să te aștepți la altceva, nici măcar de la Dan Bittman.

Eu pot să înțeleg că omul are o educație muzicală, dar cu siguranța nu are o educație medicală. Şi neavând o educaţie medicală, opiniile domniei sale despre această pandemie sunt în linie cu vulgul. Adică, au un caracter folcloric. Şi având un caracter folcloric şi derivând dintr-o gândire populară, cel mult declaraţiile dânsului reflectă starea de neînţelegere la nivelul populaţiei”, a declarat dr Gabriel Diaconu, citat de click.ro.

Dr. Diaconu spune că afirmațiile de felul acesta, din partea unor persoane publice, fac foarte mult rău, pentru că îi încurajează pe oamenii de rând să conteste autoritatea medicilor.