Mărturia zguduitoare, șefă ATI: „Le e frică, ne roagă să îi salvăm. Nu mi-am imaginat că o să ajung să visez pacienţii noaptea!”

Cu 5.000 de cazuri zilnice, a crescut numărul celor infectați în stare gravă. Credeau, nu credeau că acest coronavirus este puternic, acum se roagă de medici să le salveze viața.

„Ce se întamplă acum nu ne-am imaginat niciodată, suntem epuizaţi şi fizic şi psihic, stari de leșin, amețeli, nu ştim cum să mai facem faţă. Înfiorător. Exact cum îi vedem noi. Tabloul clinic e înfiorător, nu seamănă cu nimic altceva.Credeţi-mă că nu mi-am imaginat că o să ajung să visez pacienţii noaptea”, a declarat pentru Observator TV, medicul Ioana Simion, șefa secției ATI 2, de la Spitalul Colentina, informează Gandul. 

Mărturia zguduitoare, șefă ATI: „Le e frică, ne roagă să îi salvăm. Nu mi-am imaginat că o să ajung să visez pacienţii noaptea!” 1

Avem paturi, dar n-avem medici. Deficitul de anestezişti e uriaş, 40%

„De două luni de zile, noi, cei din ATI primim aceeaşi întrebare: când zile mai avem până când se epuizează cele 100 sau 90 de paturi care mai sunt libere? Vom încerca în continuare să creştem această capacitate.

S-a aprobat ca spitalele mari să poată accesa fonduri europene ca să îşi facă module ATI. Peste două luni am putea să avem câteva sute de paturi în plus”, a declarat Dorel Săndesc, vicepreşedintele Societatea Română de ATI, pentru Observator TV.