Ludovic Orban a dezvăluit câte măști folosește pe zi

Premierul Ludovic Orban a declarat că folosește 3 – 4 măști de protecție pe zi, pe care le primește de la Secretariatul General al Guvernului.

Orban a declarat și că își cumpără măști personal.

Ludovic Orban a dezvăluit câte măști folosește pe zi 1

”Primesc măști de la Secretariatul General al Guvernului. Mi-am cumpărat și eu măști. Când sunt la serviciu folosesc măștile de la Guvern, când sunt acasă folosesc măștile pe care le am.

Muncesc foarte mult și folosesc 3-4 măști pe zi”, a dezvăluit Ludovic Orban, citat de observatornews.ro.

Specialiştii spun că important este ca oamenii să poarte mască, dar este important și ca masca să fie una corespunzătoare.

„Ideal ar fi să fie o mască care să întrunească nişte criterii de calitate, cu trei straturi, cu trei pliuri, să aibă acea bandă metalică pentru că asta oferă mai bună stabilitate la nivelul nasului.

Chiar dacă este o diversitate mare a acestui tip de produse, important este ca ele să fie purtate, oamenii să le folosească corect.

Sunt diferenţe care ţin de nivelul de protecţie care ţin de diverse dimensiuni ale particulelor microbiene, de praf”, a spus pentru ZF medicul primar de boli infecţioase Valeriu Gheorghiţă, din cadrul Spitalului Militar Carol Davila.